aanstormende generatie

Zondag 3 oktober staan 's ochtends twee musici op het podium die flink aan de weg timmeren: celliste Camille Thomas en pianist Julien Brocal. Maak alvast kennis met deze aanstormers en kom luisteren naar hun uitvoering van de cellosonates van Chopin en Franck. 
 
Kom je luisteren?

Franse zondagochtend 
Camille Thomas en Julien Brocal 
zo 3 okt | 11.00 | Jurriaanse Zaal 

 
Camille Thomas is een ware inspiratiebron voor het publiek. Ze is niet alleen een ambassadeur voor de klassieke muziek. Thomas hoopt met haar muziek mensen aan het denken te zetten en een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Haar net verschenen album Voice of hope bij het prestigieuze label Deutsche Grammophon is het eerste klassieke album ooit uitgegeven in samenwerking met UNICEF. Op het album staat onder andere Fazil Say’s Concert voor cello en orkest ‘Never Give Up’, speciaal gecomponeerd na de terroristische aanslagen in Parijs en Istanbul in 2018.  

Luister naar Voice of hope  

 


Julien Brocal werd internationaal al geprezen voor zijn ‘Spellbinding Chopin’ (BBC Music Magazine) op het soloalbum bij Rubicon Classics. De Franse componist en pianist begon in 2013 samen te werken met zijn mentor Maria João Pires. Dit was het begin van vele inspirerende workshops, een educatief programma en de ontwikkeling van sociale initiatieven speciaal voor kinderen.  
 
In dit video-interview met Julien Brocal en Maria João Pires vertellen de pianisten over de betekenis van muziek en de uitvoering van Chopin.