de Doelen Studio Sessies 
za 4 - zo 12 september

Om het nieuwe seizoen van de Rotterdamse Doelen luister bij te zetten komt de immer eigenwijze Doelen Studio met een verrassend en uiterst gevarieerd weekprogramma. Van zaterdag 4 tot en met zondag 12 september is het tijd voor de Doelen Studio Sessies, een showcase van de dingen die komen gaan. Nu alleen nog in de Studio, maar later in alle zalen en foyers van het prachtig gerestylede gebouw; opmerkelijke programma’s met steeds die speciale Doelen twist.  

tickets

de plint 

De Doelen is volop in beweging. Muzikaal, organisatorisch, en ook fysiek. Naast het opzetten van de succesvolle streaming-programma’s, ‘de Doelen Lunchbreaks’ en ‘Breeduit de Doelen ’, het aanbrengen van grote technische verbeteringen, en het terugbrengen van de sublieme jaren ‘60 stijl in het interieur is er ook aan de plint vanalles gaande. 

Naast de officiële heropening van de populaire Studio aan het Schouwburgplein wordt de artiestenfoyer op de hoek Kruis- en Karel Doormanstraat omgetoverd tot een openbare ruimte, een plek waar het goed toeven is voor en na concerten en evenementen. 

the Sound Workshop 

Directeur Janneke Staarink: “Na een hele lange lente-zomer-herfst-winter-lente-zomer-slaap en tal van beperkingen, waar beter de draad weer op te pakken dan aan de straatkant, in de Doelen Studio? Weliswaar nog steeds met tijdsloten en de anderhalve meter regel, maar wel als een voorbode van de nieuwe culturele wederopbouw. Waarbij de bakens definitief verzet gaan worden en de hele Doelen weer het People’s Palace wordt waar het ooit meer dan 50 jaar geleden voor bedoeld was. Programma’s voor alle Rotterdammers, met jazz, theater, fashion, klassiek én pop, fotografie, talks, hondenkaraoke en iets totaal nieuws: The Sound Workshop, een muzikaal project over geluiden uit de stad!”

unieke ervaring

Tickets voor de Doelen Studio Sessies zijn gratis en alleen online te verkrijgen. Wegens de corona maatregelen kan slechts een klein gezelschap van maximaal 30 personen de concerten en talks meemaken. De intieme sfeer van de Studio maakt de concerten tot een unieke ervaring. Geluksvogels die een kaartje hebben weten te bemachtigen zullen later zeggen: ‘Ik was daarbij!’ 

Een greep uit het programma:

za 4 sept - 14.00  

Dog Friendly  
De Doelen Studio, bekend om haar Dog Friendly deurbeleid, staat op de eerste middag van de Studio Sessies geheel in het teken van de hond. Met een heuse honden talkshow onder leiding van presentatrice en hondenmoeder Jet Sol, honden karaoke en een honden fotoshoot met fotograaf Caro Linares van Studio Met-je-beste-vriend. Verklaar je hond de liefde met een song en laat een staatsieportret maken van jou en je vrolijke viervoeter! 

za 4 sept - 20.30  

Gita Buhari live 
Een concert met het Rotterdams/Ghanese aanstormend zangtalent Gita Buhari, dromerig en soulfull, en al vroeg ontdekt door de Doelen. Deze zaterdagavond is Gita de ster van de Studio, live soul midden in het centrum van Rotterdam. 

zo 5 sept - 14.00  

Slagwerk Den Haag: Underground 
Een subtiel en intiem concert door Slagwerk Den Haag. Met het prachtige handgemaakte miniatuurslagwerk van kunstenaar Rosemary Joy in de hoofdrol en naar een compositie van David Young belooft ‘Underground’ een bijzondere ervaring te worden. 

ma 6 sept - 20.30 

De Luisterbar  
De Luisterbar, die pre-corona haar première beleefde, wordt weer opgestart. Bekende Rotterdammers vertellen over hun lievelingsmuziek en worden aan de tand gevoeld over waarom ze zoveel van juist déze muziek en deze artiest houden.
 
di 7 sept - 20.30  

Diamanda en Pitou: Inside Out 
Violiste Diamanda Dramm keert terug naar de Doelen en neemt dit keer singer/songwriter Pitou mee. In de zomer schitterde Diamanda in het online programma de Doelen Breeduit, tezamen met sopraan Claron McFadden. Ditmaal kan het publiek live genieten van Inside Out en van het improviserend vermogen van het tweetal. Op het programma staat o.a. Bach's Partita in d, BWV 1004.  

woe 8 sept - 14.00  

de Doelen kids: in de knop 
Samen muziek maken met Remy en Anne-Maartje  
Muziekworkshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar, verzorgd door Stichting In de Knop. Iedereen kan muziek maken, is het idee, zelfs als een kind nog nooit een instrument aangeraakt heeft. Remy Alexander en Anne-Maartje Raphaël Lemereis nemen een hele stapel instrumenten mee zodat van alles uitgeprobeerd kan worden door de Doelen Kids. Het duo gaat aan de slag om met zijn allen een muzikaal verhaal te maken. Hoe precies is nog een verrassing, maar het muziekfeest duurt 2 uur en er kunnen maximaal 24 kinderen aan meedoen. Ouders en begeleiders worden vriendelijk verzocht om tijdens de workshop een paar uurtjes elders te vertoeven. Eén ouder of begeleider per kind mag de voorstelling aan het eind van de workshop bijwonen. Dat is om 15.50. 

do 9 sept - 20.30   

Ayanna Witter-Johnson 
De Jamaicaans-Londense cellist Ayanna Witter weet als geen ander klassiek en pop te combineren. Ze componeert, zingt en speelt de cello. Ze omschrijft haar songwriting als ‘a bit of soul, hip-hop and reggae.’  
Naast Nina Simone, Stevie Wonder en Michael Jackson zijn ook Bach, Stravinsky en Berio een grote bron van inspiratie voor de eigenzinnige artiest. Speciaal overgevlogen uit Londen voor een unieke solo performance. 

vrij 10 sept - 20.30   

North Sea Round Town: Zuco 103 
Na het daverende weekend in juli keert NSRT terug naar de Doelen met ZUCO 103, de grondleggers van Brazilectro, een combi van jazzy en Braziliaanse klanken. Het trio bestaande uit zangeres Lilian Vieira, drummer Stefan Kruger en toetsenist Stefan Schmid ontmoetten elkaar ooit als studenten van het Rotterdamse Conservatorium en worden gezien als muzikale pioniers. Een avond met muziek uit alle windstreken: drum ’n bass, dub, afro en natuurlijk Brazilectro! 

za 11 sept - 14.00 

The Sound Workshop: Aart Strootman  
Componist en instrumentenbouwer Aart Strootman verzamelt door het publiek ingestuurde geluiden van de stad, en gaat ermee aan de slag om er een nieuwe compositie van te maken. Het eindresultaat is op 11 september in de Studio te beluisteren, samen met een optreden van een mystery guest. Een uniek project van en voor Rotterdammers. Tot en met 4 september kunnen stadsgeluiden, maar geen zang of muziek, ingeleverd worden via thesoundworkshop@dedoelen.nl  
 
za 11 sept -  20.30  

House of Knowledge: Bnnyhunna 
Een programma van het Rotterdamse muziekplatform House of Knowledge. Altijd op zoek naar nieuwe funk, R&B en hiphop talenten, timmert HOK  behoorlijk aan de weg in Rotterdam, met Natasha Slagtand en Sam Uittenbogaart aan het roer. Deze avond presenteren zij Bnnyhunna, de Ghanese hiphop producer, die onder meer met rapper Winne werkte, en vanavond zelf voor het voetlicht treedt met zijn zwoele Afrobeats en swingende synths. 

zo 12 sept - 14.00  

Cosmic Cowboy: John Buijsman en Kees 
Theaterveteraan John Buijsman vertelt en zingt over het bewogen cowboyleven dat hij geleefd had kúnnen hebben, vol met bloedstollende avonturen, een allesomvattende liefde en tot slot zijn magistrale dood als poor, lonesome cowboy. Met Koningspoedel Kees in een belangrijke bijrol. Regie Gabby Bakker naar een tekst van Peer Wittenbols. Met na afloop tijd voor een mooi gesprek met het publiek over cowboys en Rotterdam. 

tickets