welkom terug!
Het bruist weer even in de Doelen 

Van een ode aan Nina Simone tot Lucas en Arthur Jussen in een uniek Stravinsky programma en het Rotterdams Philharmonisch Orkest: drie dagen lang is de Grote Zaal weer gevuld met muziek én publiek. Van 19 tot en met 21 april opent het concertgebouw voor even haar deuren voor bijzondere concerten in het kader van de landelijke pilot en kunnen bezoekers hun hart ophalen tijdens een van de drie concerten. De kaartverkoop start op maandag 12 april 10 uur. 

bestel tickets

swingend eerbetoon 

Het Rotterdams Philharmonsich Orkest bijt op 19 april 19.30 uur het spits af met Debussy en Beethoven in de Grote Zaal. Het tweede concert, op 20 april, belooft een daverend eerbetoon aan de legendarische zangeres Nina Simone te worden. Nederlands soul-icoon Sabrina Starke slaat tijdens deze avond de handen ineen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, een bigband van absolute wereldklasse. Samen brengen zij de grootste hits van een van de meest intrigerende artiesten uit de muziekgeschiedenis tot leven in een spetterende show. Fans kunnen rekenen op klassiekers als My Baby Just Cares For Me en I Put A Spell On You. Door middel van vakverdeling kunnen bezoekers anderhalve meter afstand houden tijdens de show. De show start om 19.30 uur en eindigt voor 21.00 uur in verband met de avondklok. 

opwindende afsluiter

Het slotconcert wordt uitgevoerd door de broers Lucas en Arthur Jussen. De twee klassieke pianisten van wereldformaat zouden vorig jaar al ter ere van de 250e verjaardag van Beethoven in de Grote Zaal spelen, maar dat festival werd afgelast vanwege de eerste lockdown. Op 21 april om 19.30 uur zijn de pianobroers terug met twee krachtige composities van Igor Stravinsky. De vierhandige pianoversie van Le Sacre du Printemps is de opwindende afsluiter van deze reeks testevents.

coronaproof concerten 

Vanaf deze maand staat de overheid verschillende evenementen toe te openen als pilotlocatie. Daarin laat het onderzoeken of en op welke manieren evenementen coronaproof kunnen worden georganiseerd. Deze concertenreeks op 19, 20 en 21 april maakt hiervan onderdeel uit. De concerten zijn dan ook alleen te bezoeken door mensen die zich maximaal veertig uur voor aanvang van de voorstelling hebben laten testen in een snelteststraat. Bezoekers verkrijgen alleen toegang tot het concert wanneer zij een geldig testbewijs kunnen tonen middels de QR-code in de CoronaCheck-app. Een afspraak maken voor zo’n sneltest, gebeurt via de website: www.testenvoortoegang.nl

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.