De Doelen en het AD leveren dagelijks muzikale verrassingen bij Rotterdammers met de Sterker Door Strijd Express

De Doelen en het Algemeen Dagblad slaan de handen ineen voor de gezamenlijke liefdadigheidscampagne ‘De Sterker Door Strijd Express’. Gedurende twee weken worden er iedere doordeweekse avond rond de klok van 19.00 uur verschillende Rotterdammers in het zonnetje gezet met een muzikale ode. Artiesten als Loes Luca, Eric Vloeimans, de percussionisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Melissa Fortes, en meer. De ‘Sterker Door Strijd Express’ serie gaat dinsdag 15 december van start en is te bewonderen via de socialmediakanalen van de Doelen en de website van het AD. 

“Mooi is deze echte Rotterdamse samenwerking. De Doelen wil net als het AD er voor iedereen zijn in Rotterdam en omstreken. Vandaar dat we de stad een warm hart toedragen in de vorm van deze 8-delige serie. Geniet ervan”, aldus Janneke Staarink, Algemeen Directeur van de Doelen.

Kriskras door Rotterdam 

De Sterker Door Strijd Express wordt gepresenteerd door Jet Sol die gewapend met een pracht winterpakket vol lekkers én een muzikale live verrassing bij de mensen langs gaat in een motor met zijspan. Dit zijn Rotterdammers die een pluim verdienen voor hun inzet of een steuntje in de rug kunnen gebruiken omdat ze zich in deze moeilijke tijd staande hebben weten te houden. In Nardi de Waal heeft het Sterker Door Strijd Team niet alleen een zeer geoefend motorrijder gevonden, maar ook een man voor wie niks te gek is. Leuk weetje: Nardi rijdt op een BMW politiemotor met zijspan uit de jaren ’50.

Ernst Kuipers 

Zo beginnen we met Ernst Kuipers. Sinds kort is hij een BN-er, en wat voor een! In zijn drukke overvolle agenda vond Ernst Kuipers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Erasmus MC en tevens voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, tijd om een mooie muzikale ode in ontvangst te nemen. Met zijn volledig uit vrouwen bestaand team genoot hij van de zang van de befaamde baritone Henk Neven en het pianospel van Celia García – García. 

Krachtvrouwen 

Ook Amina Ali Hussen, de oprichtster van de Krachtvrouwen van het Ouden Westen, werd verrast. Zij is een belangrijke spil voor de vrouwen in de buurt. Ze koken, discussiëren en maken kleding. Sinds Corona strijdt zij voor het dragen van mondkapjes. Ze maakt ze met een aantal vrouwen en verkoopt ze aan het Tiendplein, vlak bij de West-Kruiskade.  De hele buurt komt haar mondkapjes kopen en helpt elkaar. Het Afrikaanse lied ‘Kilimanjaro’ dat Ziya Ertikan voor haar speelde ontroerde haar diep.

Mieke van der Linden, Creative Producer van de Doelen: “Het is ongelooflijk wat muziek teweegbrengt bij al die Rotterdammers. De mensen voelden zich zo vereerd met die muzikale odes en raakten af en toe zichtbaar ontroerd. Het was heerlijk om er op de motor op uit te gaan, ook de musici hadden daar enorme schik in en vonden het inspirerend om op deze manier te musiceren.”

Sterker Door Strijd 

Het motto werd in 1948 door de toenmalige vorstin, koningin Wilhelmina, aan de verwoeste stad toegekend. Het motto lijkt, nu Rotterdam de gevolgen van de Coronacrisis op allerlei manieren ondervindt, een extra dimensie en betekenis te hebben gekregen. Daarom heeft concertgebouw de Doelen het op zich genomen om het motto in zoveel mogelijk talen op het geveldoek boven de hoofdingang te plaatsen. In het Berber, Zweeds, Kaapverdiaans, Turks, Papiaments en Pools en in een keur aan andere talen die in de stad gesproken wordt. Met de Sterker Door Strijd Express gaat de Doelen samen met het AD echt naar buiten, op zoek naar de Rotterdammers die het motto van de stad eer aan doen.

Praktische informatie 

De Sterker Door Strijd Express serie is vanaf dinsdag 15 december 19.00u elke doordeweekse dag te bewonderen via de socialmediakanalen van de Doelen en de website van het Algemeen Dagblad. De serie bestaat uit 8 afleveringen.  

Bekijk de hele serie!

naar YouTube

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.