concertupdates tijdens en na de lockdown

Met hart en ziel hebben wij afgelopen maanden gewerkt om onze zalen corona-veilig te maken; en dat is gelukt. De Doelen wordt door de Veiligheidsregio als ‘zeer veilig’ beoordeeld. Maar met de nieuwe landelijke maatregelen en de daaruit voortvloeiende overmachtssituatie zijn we echter genoodzaakt alle voorstellingen in onze zalen te verplaatsen, in aangepaste vorm door te laten gaan of te annuleren.

wij vragen nog even om geduld
Hierbij een vriendelijk verzoek om niet telefonisch of per e-mail contact op te nemen. Op deze manier krijgen onze medewerkers de tijd om de laatste informatie zo spoedig mogelijk te verwerken en persoonlijk met u contact op te nemen.

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates & informatie. 


gaat mijn concert door? 

Over een aantal weken zal weer de balans opgemaakt worden en bekend zijn hoe de periode daarna eruit zal zien. Wij volgen de richtlijnen strikt op en indien wij meer informatie hebben, zullen wij u direct berichten. 

vanaf 5 juni 2021: geen coronatest vereist
Een beperk aantal programma's zullen de komende periode weer open zijn voor publiek. Wij mogen maximaal 250 bezoekers ontvangen en het is niet nodig een negatieve testuitslag te tonen bij de ingang. Bekijk onze agenda voor een overzicht van programma's die doorgaan.  

Wij gaan in de tussentijd door met onze livestream concerten en je kan terugkijken naar alle première op de Doelen Online

meer over een veilig concertbezoek


geannuleerde en uitgestelde concerten

Klik op onderstaande button voor de geannuleerde en uitgestelde concerten

geannuleerde | uitgestelde concerten 


1.5 meter afstand

Het handhaven de 1.5 meter afstand heeft gevolgen voor de uitvoerbaarheid en de haalbaarheid van events. Lees hieronder meer over de redenen waarom wij vele concerten, in seizoen 2020-2021, hebben moeten verplaatsen of annuleren.

beperkingen op het podium en in de zaal

Het concert moet uitvoerbaar zijn met inachtneming van de 1.5 meter regel. De realisatie hiervan gaat gepaard met een aantal beperkingen op zowel het podium als in de zaal: een maximaal aantal toegestane artiesten op het podium en het decor en een veel lager bezoekersaantal in de zaal.

financiële haalbaarheid

Een flink aantal klassieke concerten in onze serieprogrammering zijn geannuleerd. Door de huidige situatie verkeert de Doelen in zwaar weer waardoor deze concerten financieel niet meer haalbaar zijn. Een aantal concerten kunnen gelukkig nog wel doorgang vinden. Zo zijn we druk bezig om met ensembles en orkesten, welke aangesloten zijn bij de NAPK (Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten), een passende oplossing te zoeken. Ook zijn er een aantal concerten die op basis van partnerships wel doorgaan. 

internationale musici

De concerten met internationale artiesten zijn geannuleerd vanwege de mogelijke reisbeperkingen, de hoge kosten en het beperkt aantal stoelen in de 1.5 meter opstelling van de concertzalen. 

onder voorbehoud van wijzigingen

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.