concertupdates tijdens en na de lockdown

De landelijke maatregelen zijn nogmaals verlengd ter bestrijding van het virus. Met hart en ziel hebben wij afgelopen maanden gewerkt om onze zalen corona-veilig te maken; en dat is gelukt. De Doelen wordt door de Veiligheidsregio als ‘zeer veilig’ beoordeeld. Maar met de nieuwe landelijke maatregelen en de daaruit voortvloeiende overmachtssituatie zijn we echter genoodzaakt alle voorstellingen in onze zalen te verplaatsen, in aangepaste vorm door te laten gaan of te annuleren.

wat gebeurt er nu?
Wij nemen persoonlijk contact op zodra er nieuws is over het concert waar u tickets voor heeft. Bij annulering of verplaatsing betalen wij indien gewenst het aankoopbedrag terug.

wij vragen nog even om geduld
Hierbij een vriendelijk verzoek om niet telefonisch of per e-mail contact op te nemen. Op deze manier krijgen onze medewerkers de tijd om de laatste informatie zo spoedig mogelijk te verwerken en persoonlijk met u contact op te nemen.

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates & informatie. 


gaat mijn concert door? 

Kijk in onze agenda voor de up-to-date informatie per concert. 

naar de agenda 


geannuleerde & uitgestelde concerten

Klik op onderstaande button voor de geannuleerde en uitgestelde concerten

geannuleerde | uitgestelde concerten 


ik heb een ticket voor een concert ná de lockdown, wat nu?

Over een aantal weken zal weer de balans opgemaakt worden en bekend zijn hoe de periode daarna eruit zal zien. Wij volgen de richtlijnen strikt op en indien wij meer informatie hebben, zullen wij u direct berichten. Het handhaven de 1.5 meter afstand heeft gevolgen voor de uitvoerbaarheid en de haalbaarheid van events. Lees hieronder meer over de redenen waarom wij vele concerten, in seizoen 2020-2021, hebben moeten verplaatsen of annuleren.

beperkingen op het podium en in de zaal

Het concert moet uitvoerbaar zijn met inachtneming van de 1.5 meter regel. De realisatie hiervan gaat gepaard met een aantal beperkingen op zowel het podium als in de zaal: een maximaal aantal toegestane artiesten op het podium en het decor en een veel lager bezoekersaantal in de zaal.

financiële haalbaarheid

Een flink aantal klassieke concerten in onze serieprogrammering zijn geannuleerd. Door de huidige situatie verkeert de Doelen in zwaar weer waardoor deze concerten financieel niet meer haalbaar zijn. Een aantal concerten kunnen gelukkig nog wel doorgang vinden. Zo zijn we druk bezig om met ensembles en orkesten, welke aangesloten zijn bij de NAPK (Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten), een passende oplossing te zoeken. Ook zijn er een aantal concerten die op basis van partnerships wel doorgaan. 

internationale musici

De concerten met internationale artiesten zijn geannuleerd vanwege de mogelijke reisbeperkingen, de hoge kosten en het beperkt aantal stoelen in de 1.5 meter opstelling van de concertzalen. 

onder voorbehoud van wijzigingen

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.