Chineke!

inspirerende artiesten

Artiesten van over de hele wereld vinden verbinding met elkaar door hun muziek. Vandaag op Keti Koti, de Surinaamse feestdag ter viering van de afschaffing van de slavernij met het aannemen van de Emancipatiewet op 1 juli 1863, willen wij een aantal musici die een verschil maken in het zonnetje zetten.

Sheku Kanneh-Mason

In één klap was hij wereldberoemd: Sheku Kanneh-Mason mocht optreden tijdens de Royal Wedding van Prince Harry en Meghan Markle. Een moment om de tranen bij weg te pinken.

Sheku komt uit een heel muzikale familie. Zijn zus Isata is een talentvolle pianiste. Ze nam recent een prachtig album op met muziek van Clara Schumann.

Chineke! Orchestra

Chineke! geeft klassieke musici met alle achtergronden uit het Verenigd Koninkrijk en Europa een plek in hun orkest. Oprichter Chi-chi Nwanoku vertelt in onderstaande video over de non profit organisatie.

Yo-Yo Ma

Wereldberoemd is cellist Yo-Yo Ma. Al zijn hele carrière slaat hij bruggen tussen allerlei culturen met muziek als verbindende kracht. In zijn Bach Project brengt hij musici samen met de cello suites van Bach als uitgangspunt.

Nicola Benedetti & Wynton Marsalis

Topvioliste Nicola Benedetti en de toonaangevende jazzmusicus Wynton Marsalis vonden elkaar voor een genreoverschrijdend project, met een prachtig nieuw vioolconcert als resultaat.

Black Violin

Nog zo'n genreoverschrijdend project dat helemaal de pan uit swingt. Deze klassieke violisten mengen op natuurlijke wijze hip hop in hun artistieke taal. En deze musici gaan verder dan hun liefde voor muziek delen op een podium. Met hun projecten gaan ze de wijken in, geven ze gratis optredens en motiveren jongeren om ook een instrument in de hand te nemen.

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.