Expositie ‘Portretten Pandora’s Music Box’

Baanbrekend festival
In 1985 vond in de Doelen het new wave popfestival Pandora’s Music Box plaats. Het was de laatste editie van dit toonaangevende festival, dat met haar vernieuwende en spectaculaire programmering een voorbeeld zou zijn voor latere grote muziekfestivals in Nederland zoals Lowlands. Alle bezoekers, medewerkers, muzikanten en journalisten werden verplicht zich bij binnenkomst te laten fotograferen in speciaal geconstrueerde studio’s. De fotocollectie met maar liefst 6543 portretten biedt een uniek tijdsbeeld uit de roerige jaren tachtig, met alle destijds gangbare muziekstromingen.

Van het grootse plan om deze beelden met een raket de ruimte in te sturen kwam helaas niets terecht. De foto’s waren zelfs jarenlang onvindbaar. DIG IT UP herontdekte de foto’s enkele jaren geleden, scande ze en maakt ze nu toegankelijk.

Allereerste portretten vanaf nu te bewonderen
Een selectie van 135 foto’s is nu te zien in DIG IT UP Gallery. Het is de eerste keer dat deze foto’s het daglicht zien. De Doos van Pandora blijkt een tijdscapsule met wondermooie portretten die een prachtig tijdsbeeld geven van de pop- en jongerencultuur in de jaren ’80.

De etalagetentoonstelling is 24/7 zichtbaar vanaf de straat. Iedere donderdag- en vrijdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur is in de galerie een uitgebreidere tentoonstelling te bekijken (vrij entree).

DIG IT UP Gallery
Schiedamsedijk 62a, Rotterdam

Foto’s en meer informatie over het project vindt u hier.

Bekijk hier het item dat TV Rijnmond maakte over dit bijzondere festival.

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.