Help mee met het ‘openen’ van Pandora’s Music Box

Baanbrekend festival
Pandora’s Music Box vond plaats in 1983, 1984 en 1985 in de Doelen en was dé grote voorganger van wat later Motel Mozaique en zelfs Lowlands zou worden. Ook het onvergetelijke Ein Abend in Wien in 1992, eveneens in de Doelen en met o.a. Nirvana op het programma, werd naar voorbeeld van dit toonaangevende festival georganiseerd. Pandora's Music Box trok met een eigenzinnige programmering van new wave muziek, voordrachten en performances duizenden toeschouwers.

Uniek tijdsbeeld muziek- en kunstcultuur
In 1985, tijdens de derde en tevens laatste editie van het festival, werd van alle bezoekers, medewerkers, muzikanten en journalisten een portretfoto gemaakt. Dit leverde maar liefst 6543 portretten op, die een prachtig tijdsbeeld geven van de pop- en jongerencultuur in de jaren ’80. Van het grootse plan om deze beelden met een raket de ruimte in te sturen kwam helaas niets terecht. De foto’s waren zelfs jarenlang onvindbaar.

Help mee met het mogelijk maken van een expositie
Na een speurtocht vond DIG IT UP Gallery de negatieven op zolder van Mojo-oprichter Berry Visser. Al snel werd begonnen met digitaliseren. Nu wil DIG IT UP deze unieke fotocollectie graag tentoonstellen en is met dit doel een crowdfunding actie gestart. Ook een bijdrage doen? Doneren kan hier vanaf € 10.

Was u er zelf bij, in 1985? Of kent u mensen die er waren? Alle portretten zijn te zien via www.hetgeluidvanrotterdam.nl/pandora

Bekijk hier het item dat TV Rijnmond maakte over dit bijzondere festival.

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.