ICCR 2022

1e editie 26 mei – 3 juni 2022

In het voorjaar van 2022 is het dan eindelijk zo ver: de eerste editie van het International Conducting Competition Rotterdam gaat van start. Tijdens selectieronden in 2021 zijn uit 165 aanmeldingen van over de hele wereld zes fantastische dirigenten geselecteerd die hun opwachting zullen maken in de Doelen. 

Carlos Ágreda (Colombia), Bertie Baigent (Verenigd Koninkrijk), Martijn Dendievel (België), Chloe Rooke (Verenigd Koninkrijk), Joel Sandelson (Verenigd Koninkrijk) en Luis Toro Araya (Chili) laten in vijf themarondes hun expertise zien. Ze dirigeren verschillende toporkesten: het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Orkest van de Achttiende Eeuw, Sinfonia Rotterdam en het DoelenEnsemble.

Meer dan 30 namen hebben zich als jurylid aan het concours verbonden, waaronder Karina Canellakis, Ton Koopman, James MacMillan, Lahav Shani en Maxim Vengerov. Daarnaast kan het publiek ook stemmen op zijn favoriet.

Kom naar het International Conducting Competition Rotterdam, beluister prachtige muziek en maak kennis met de nieuwe generatie topdirigenten!