Y.O.P.E.

North Sea Round Town & de Doelen present
  • do 11 jul ’24
    21:00
    Studio 1 de Doelen Studio

Y.O.P.E. is het project van bassist Joop de Graaf. Joop is ook wel bekend als de bassist van onder andere Brintex Collective, Imaginarium, Diana Dzhabbar Quartet en Dandana. Met alle invloeden van de projecten waar hij in speelt besloot Joop zijn eigen project op te richten en een EP op te nemen met een van zijn favoriete drummers Luis Possollo. Deze EP is uitgebracht op het label Wicked Wax eind 2022.

In 2023 was Joop druk met afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam maar heeft alsnog met zijn project de Conservatorium Talent Award en daarbij ook de compositieprijs weten te winnen. Door de prijzen was het mogelijk om zijn eerste album af te maken die in de zomer van 2024 uit zal komen genaamd ‘Peer Pleasure’.

De band is ondertussen uitgebreid van een trio naar een volledige band met Anton de Bruin op keys, Luis Possollo op drums, Miguel Valente op altsax en Sam Peetermans als zangeres. Het aankomende album zal dus niet alleen instrumentale muziek bevatten maar ook nummers met lyrics geschreven door Sam en Joop. De band verwaand zich in een elektronische wereld van geluiden waarvan een dansbare fusie van improvisatie en beatmuziek de uitkomst zal zijn.

“De visie van het project is om dansbare beat-music te maken waarbij de lijn vervaagt tussen club en
live band. Het is een mix van dansbare elektronische muziek waarbij de improvisatie elementen meer
liggen bij de basgitaar en drums in plaats van de gebruikelijke solo- instrumenten.”