Aziza Brahim

Een muzikale reis door genres en culturen
  • zo 24 nov ’24
    20:30
    Jurriaanse Zaal
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

geannuleerd | kaartkopers worden per email op de hoogte gesteld 

Geboren en opgegroeid in de Sahrawi-vluchtelingenkampen langs de grens tussen Algerije en de Westelijke Sahara, is het leven van Aziza Brahim getekend door zowel ontmoedigende ontberingen als inspirerende wilskracht. Nadat ze was gevlucht uit deze kampen en de politieke onderdrukking dat volgde op de Marokkaanse invasie van Westelijke Sahara in 1975, reisde Aziza als jonge tiener naar Cuba voor haar middelbare schoolstudies.

De muziek die Aziza Brahim maakt, weerspiegelt zowel het verdriet als de hoop van haar volk. Ze groeide op in een van die kampen in de Algerijnse woestijn, samen met duizenden andere Sahrawi die uit hun huizen in de Westelijke Sahara waren verdreven. Het vluchtelingenkamp is de plaats die haar heeft gevormd en bij elke hartstlag opleeft. 

Ze leeft in ballingschap, in Spanje, en de muziek voor "Sahari" ("De woestijnen"), haar vijfde album en haar derde voor Glitterbeat, werd daar geschreven en opgenomen in 2019. Hoewel haar liedjes geworteld blijven in haar thuisland, richt ze haar muzikale blik steeds meer op de rest van de wereld. 

"Sahari" combineert geluiden uit het noorden en het zuiden in een briljante mix van traditionele en moderne wereldmuziek en stond bovenaan de World Music Charts Europe (WMCE) in december 2019 en januari 2020. 

Aziza Brahim heeft gespeeld op grote festivals en plekken zoals Le Guess Who, Fiesta Des Suds, Reeperbahn Festival, WOMADelaide, WOMAD UK, Sziget en de Royal Albert Hall

Dit concert is geannuleerd. Kaartkopers worden per e-mail op de hoogte gebracht.