Club Key: Balboa

workshop en dansen

Club Key is de naam van de vrijdagavond  in de Doelen Studio, want dan krijgt een initiatief of talent in de stad de sleutels en bepaalt het programma. Op vrijdag 7 juli leggen we het vinyl weer op de platenspeler en gaan we met de voetjes van de vloer. Deirdre en Joost van Slowfeet Studio geven een nieuwe editie van hun dansworkshop in Slow Balboa.

Balboa is een partnerdans met roots in het Los Angeles van de jaren '20 en '30.  Het is te herkennen aan de close-embrace connectie, het rappe voetenwerk en de vloeiende bewegingen wat het een levendige en energieke dans maakt. Balboa wordt o.a. gedanst op snelle Big Band Swing of Jazz Manouche. Zoals elke swing dans, is ook Balboa een Afro-Amerikaanse dans en zijn een hoop aspecten van de dans terug te lijden naar Afro-Amerikaanse cultuur.

We openen de vloer met een dans workshop, zodat iedereen met plezier hun eerste stapjes op de vloer kan zetten. Daarna zal er muziek gedraaid worden door onze DJ's of live muziek door een van onze bands. Deelname aan de workshop en de social zijn gratis!

Deelname aan de workshop is gratis!

Maher's Kitchen
De avond begint steeds om 18:00 met het buffet van Maher’s Kitchen: Syrische en Siciliaanse schotels van de Rotterdamse top chef uit Damascus. Het programma van Club Key start rond de klok van 20:00 uur.