Girls in Airports

How It Is Now
 • wo 18 okt ’23
  deuren open
  19:30
  start
  20:30
  eind
  22:00
  Eduard Flipse Zaal

Eén van de beste livebands van Denemarken verlegt de grenzen van jazz

Girls in Airports wordt omschreven als 'een unieke mix van Noordse jazzlyriek, invloeden van indie-rock en geluiden van over de hele wereld'. De Deense band staat bekend om hun betoverende composities die muzikale genres en geografische grenzen overschrijden. Door jazz, indie en stedelijke volksmuziek te combineren, creëren ze een unieke uitdrukking van hartverwarmende, melodiegedreven eclectische hooks en dansvriendelijke ritmes.

Met hun roots in jazz en geïmproviseerde muziek hebben ze sinds hun oprichting in 2009 een breed scala aan genres verkend. Gedurende hun carrière hebben ze inspiratie uit indie, Noordse jazz, minimalisme, progressieve rock en ritmes van over de hele wereld samengebracht, met knipogen naar acts als Sun Ra, Jon Hassell en King Crimson.

Hun vermogen om meeslepend ensemble-spel te combineren met avontuurlijke uitstapjes heeft van Girls in Airports een van de meest opwindende livebands in Denemarken en daarbuiten gemaakt.

Met vier van de meest onderscheidende en creatieve muzikanten uit de Deense muziekscene is Girls in Airports een van de meest vitale experimentele ensembles in Europa. Met een samenhangend en uniek geluid is hun muziek zowel boeiend als krachtig emotioneel. De charismatische liveoptredens van de band hebben hen snel tot een van de meest besproken nieuwe bands op het internationale toneel gemaakt.

Hun nieuwste album "How it is now" is een momentopname van een band met een diep geloof in de gemeenschap en de kracht van het collectief. Op dit album worden instrumenten, vibe en vormen van expressie samengevoegd en vormen ze samen iets dat sterker is dan individualiteit. Het is het geluid van een vrije groep die elke kant op kan. 

Het klinkt als jazz zonder jazz, wereldmuziek zonder wereldmuziek, indiepop zonder indiepop

DIE ZEIT

credits

Martin Stender sax | Mathias Holm keys | Victor Dybbroe percussion | Anders Vestergaard drums