club key: Balfolk op livemuziek van Laouen

dansworkshop en vrij dansen met livemuziek
  • vr 2 jun ’23
    20:00 - 23:00
    de Doelen Studio
    geweest

Club key, iedere vrijdagavond geven we de sleutel van de Studio aan een initiatief of talent in de stad: 2 juni dans je Balfolk op livemuziek van de band Laouen. De mensen van Balfolk Zuid-Holland staan voor beginners klaar met een dansworkshop en muzikanten nemen deel aan een jamsessie.

Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling West-Europese dansen, zowel groeps- als koppeldansen. Bij de bals is er altijd livemuziek, waarbij een samenspel ontstaat tussen dansers en muzikanten en plezier hebben belangrijker is dan de goede pasjes zetten. Je hebt geen vaste partner nodig; op een bal kan je iedereen ten dans vragen en door iedereen ten dans gevraagd worden. Dans dus mee!
 
Workshop voor beginners 
Nog niet eerder (balfolk) gedanst? Geen zorgen, de avond begint met een workshop voor beginners door Balfolk Zuid-Holland. Op die manier kunnen degenen die nog niet eerder hebben gedanst kennismaken met balfolk en daarna ook de hele avond meedoen op de dansvloer.  
Heb je echt twee linkervoeten? Luisteren is ook leuk, iedereen is welkom!  

Laouen
Laouen bestaat uit twee meer dan ervaren en creatieve muzikanten. Bert Leemans speelt chromatische accordeon en Ies Muller op houten dwarsfluiten en bombarde. Zij kruisten elkaar al vaker in allerlei muzikale projecten en Laouen is hun gezamenlijke duo. In een fijne, dynamische melange vloeien Bretonse, Franse en Ierse melodieën, traditioneel en eigen werk, naadloos in elkaar over. De muziek van dit duo brengt je naar een andere wereld en nodigt meteen uit tot dansen!

Het bal is gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom om mee te komen dansen of te luisteren naar de fijne muziek.  


Maher's kitchen
De avond begint steeds om 18:00 uur met het buffet van Maher’s kitchen: Syrische en Siciliaanse schotels van de Rotterdamse top chef uit Damascus. Het club key programma start rond de klok van 20:00 uur.

programma

20:00 start dansuitleg
21:00 bal
23:00 eind