Club Key: Club MC Vanderwal

een avond vol good old fashioned variété, weemoed en verwondering
  • vr 26 mei ’23
    20:00
    de Doelen Studio
    geweest

Komt dat zien, komt dat zien! Variété van MC Vanderwal goes magic in Club Key!

Club Key
, iedere vrijdagavond geven we de sleutel van de Studio aan een initiatief of talent in de stad: 26 mei is de beurt weer aan MC Vanderwal, voor een avond vol good old fashioned variété en verwondering.

MC Vanderwal beschouwt de plek waar de Doelen in de jaren ’60 verrees als heilige grond. Waar nu deze wederopbouw parel staat, stond eerder het befaamde Circus-Variété. Midden in de woelige stad werden er tussen 1893 en 1933 naast rolschaatsfeesten, operette en filmavonden, internationale circus en variétéartiesten verwelkomt.

Vrijdag 28 mei keert de creatieve duizenpoot Dave terug naar de Studio met een avondvullend programma, hooggehakt, in de mooiste outfits, introduceert hij op een strakke, vrolijke, tikkie vileine en af en toe weemoedig makende manier zijn bijzondere artiesten.

Zo is daar de slangenmens Belle Hannah Kok, gespecialiseerd in aerial hoop en de eeuwenoude circusdiscipline contortion Tijdens Club MC Vanderwal zal ze over het podium kronkelen als een ware python. 

Daarnaast is de Nederlandse topjongleur David Severins te gast. Hij weet het publiek elke keer weer te verbazen met zijn snelheid. Echter dit keer gaat het niet om sneller, meer en hoger. Vrijdag brengt hij een poëtisch nummer met slechts één enkele glazen bal. 

Komt dat zien, komt dat zien!


Maher's Kitchen

De avond begint steeds om 18:00 uur met het buffet van Maher’s Kitchen: Syrische en Siciliaanse schotels van de Rotterdamse top chef uit Damascus. Het variété programma start rond de klok van 20:00 uur.