Alistair Payne Ft. Tongo Eisen Martin: This Thread Walks

Album Release Tour
  • za 2 dec ’23
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
  • Exclusief servicekosten: €3,50 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

Trompettist Alistair Payne bundelt zijn muzikale krachten met dichter Tongo Eisen-Martin

Trompettist Alistair Payne bundelt zijn muzikale krachten met dichter Tongo Eisen-Martin in een samenwerking die de grenzen van muziek en poëzie verkent. Payne, bekend om zijn unieke trompetgeluid en creatieve aanpak, slaat de handen ineen met Eisen-Martin, de geprezen dichter uit San Francisco.

Hun samenwerking, getiteld "This Thread Walks," combineert de muzikale composities van Payne met de kenmerkende gesproken woord-stijl van Eisen-Martin. Het project onderzoekt het snijvlak van muziek en poëzie en vermengt de expressieve mogelijkheden van beide kunstvormen.

Payne haalt inspiratie uit de teksten van Eisen-Martin en verwerkt hun karakteristieke gesproken ritmes en energie in zijn composities. Het resultaat is een boeiende samensmelting van muziek en poëzie die luisteraars meeneemt op een diepgaande artistieke reis.

Door Payne's muzikale talenten te combineren met de prikkelende poëzie van Eisen-Martin, creëert "This Thread Walks" een unieke en meeslepende ervaring voor het publiek. De samenwerking toont de creatieve synergie tussen deze twee kunstenaars en benadrukt de kracht van hun gecombineerde artistieke expressie.

Met hun samenwerking streven Payne en Eisen-Martin ernaar de grenzen van hun respectievelijke kunstvormen te verleggen en nieuwe wegen van artistieke expressie te verkennen. Hun gezamenlijke werk belooft een boeiende en prikkelende verkenning te zijn van de raakvlakken tussen muziek en poëzie.

In november 2023 wordt This Thread Walks uitgebracht op BIMHUIS Records, samen met een live-album dat is opgenomen op 22 september in BIMHUIS.

“Together they produce the most integrated and compelling marriage of jazz and spoken-word in years. The reason for this is a very serious and high quality artistic research and exploration.”

Henning Bolte @ Citizen Jazz