Tineke Postma - Aria

Ft. Ben Monder
  • vr 26 mei ’23
    20:30 - 22:00
    inloop vanaf 19:15
    Eduard Flipse Zaal
    geweest

Internationaal geprezen jazzmuzikant

Nederlandse saxofonist en componist Tineke Postma, winnaar van een Edison en de Boy Edgar-prijs, tourt al sinds 2003 als bandleider. Tineke is een inventieve muzikant waarbij creativiteit centraal staat, en ze niet bang is om het onbekende op te zoeken. Met zeven albums op haar naam, welke op internationale schaal worden geprijsd, heeft ze met legendes als Wayne Shorter, Herbie Hancock, Esperanza Spalding en Terri Lyne Carrington gespeeld. 

Naar aanleiding van haar nieuwe album Aria treedt ze op met haar nieuwe band met onder anderen de Amerikaanse gitarist Ben Monder (The Bad Plus, David Bowie’s Blackstar), de contrabassist Robert Landfermann (DE) en drummer Tristan Renfrow (NL/USA). 

De titel Aria staat voor haar passie om adem en ruimte in haar muziek te laten, wat volgens haar één van de belangrijkste dingen is. Daarnaast staat het voor melodie: de composities staan centraal aan opera, waar Tineke veel inspiratie uit haalt. 

credits

Tineke Postma alt & sopraansax | Ben Monder gitaar | Robert Landfermann dubbele bas | Tristan Renfrow drum | in samenwerking met Editions Records