club key: Balfolk op livemuziek mét jamsessie

workshop voor beginners, muziek van Androneda en een jamsessie
  • vr 24 mrt ’23
    20:00 - 23:00
    de Doelen Studio
    vrij entree

Club key, iedere vrijdagavond geven we de sleutel van de Studio aan een initiatief of talent in de stad: 24 maart dans je Balfolk op livemuziek van de band Androneda. De mensen van Balfolk Zuid-Holland staan voor beginners klaar met een dansworkshop en muzikanten nemen deel aan een jamsessie.

Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling West-Europese dansen, zowel groeps- als koppeldansen. Bij de bals is er altijd livemuziek, waarbij een samenspel ontstaat tussen dansers en muzikanten en plezier hebben belangrijker is dan de goede pasjes zetten. Je hebt geen vaste partner nodig; op een bal kan je iedereen ten dans vragen en door iedereen ten dans gevraagd worden. Dans dus mee!
 
Livemuziek van Adroneda
Androneda is een Nederlandse balfolkband met Wouter Kuyper op trekzak en doedelzak, Patricia Swart op saxofoon en Lenny de Rooy met doedelzak en zang. De band speelt traditionele West-Europese dansmuziek op een hedendaagse manier en grotendeels eigen composities. De arrangementen zijn speels en spannend; de nummers energiek en swingend, maar ook regelmatig intiem, met melodieën die blijven hangen. De dansbaarheid staat altijd centraal.
 
Workshop voor beginners 
Nog niet eerder (balfolk) gedanst? Geen zorgen, de avond begint met een workshop voor beginners door Balfolk Zuid-Holland. Op die manier kunnen degenen die nog niet eerder hebben gedanst kennismaken met balfolk en daarna ook de hele avond meedoen op de dansvloer.  
Heb je echt twee linkervoeten? Luisteren is ook leuk, iedereen is welkom!  
 
Jamsessie
Na het optreden van Androneda is er ruimte en mogelijkheid om een sessie te spelen. Dat betekent dat elke muzikant kan en mag aansluiten. Dus neem vooral je instrumenten en muzikantenvrienden mee!

Het bal is gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom om mee te komen dansen of te luisteren naar de fijne muziek.  
 

Maher's kitchen
De avond begint steeds om 18:00 uur met het buffet van Maher’s kitchen: Syrische en Siciliaanse schotels van de Rotterdamse top chef uit Damascus. Het club key programma start rond de klok van 20:00 uur.

programma

20:00 start workshop voor beginners 
21:00 livemuziek van Androneda
22:30 start jamsessie
23:00 einde