talkshow De Kronieken

let op: dit event is vervroegd naar 14:00 uur
  • zo 7 mei ’23
    14:00 - 15:30
    inloop vanaf 13:00
    de Doelen Studio
    geweest

let op: dit event is vervroegd naar 14:00 uur

De Kronieken is de culturele talkshow voor jong en oud van Woordnacht i.s.m. de Doelen. Hans Sibarani en Alek Dabrowski spreken iedere maand in de Doelen Studio met literaire en culturele gasten uit Rotterdam, Nederland en Vlaanderen. Ze lichten nieuwe boeken en voorstellingen uit, maar polemiek, furore of bijzondere gebeurtenissen in de stad komen ook aan bod.

Micha Hamel verwierf faam als dichter en als componist van muziektheater en opera. Zijn nieuwe bundel Is daar iemand is een persoonlijk, kwetsbaar en bevreemdend document. In honderd en één gedichten verwoordt Hamel zijn ervaringen met psychose, opname in een kliniek en zijn herstel van een diepgaande geestelijke crisis. 

Lucas Zandberg baseerde zijn roman De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom op het leven van Jeanne Calment (1875-1997). Frankrijks nationale grootmoeder die Van Gogh had meegemaakt. Oudste persoon ter wereld of toch niet? De roman is een tragikomische vertelling over persoonsverwisseling, identiteit, feit en fictie. 

Erik Brouwer schrijft niet alleen over sport, hij legt ook buitengewone levens bloot. Vorige week verscheen Leen Sanders, de bokser die levens redde in Auschwitz. Daarin vertelt hij het dramatische en heroïsche levensverhaal van de Joodse Rotterdammer Leen Sanders: naast Bep van Klaveren een van de grootste Nederlandse boksers uit de vorige eeuw.