© Caro Linares

talkshow De Kronieken

culturele talkshow voor jong en oud van Woordnacht en de Doelen
  • zo 9 apr ’23
    16:00
    de Doelen Studio
    geweest

De Kronieken is de culturele talkshow voor jong en oud van Woordnacht i.s.m. de Doelen. Hans Sibarani en Alek Dabrowski spreken iedere maand in de Doelen Studio met literaire en culturele gasten uit Rotterdam, Nederland en Vlaanderen. Ze lichten nieuwe boeken en voorstellingen uit, maar polemiek, furore of bijzondere gebeurtenissen in de stad komen ook aan bod. 

Met op zondag 9 april Rob Scholte over zijn tragische downfall. Al zijn kunst is geconfisqueerd, zijn reputatie kapotgemaakt. Waarom? En wat gebeurde er precies op die donkere novembernacht in 1994, toen de BMW van Scholte de lucht in vloog? Wie waren verantwoordelijk? Een onthullend gesprek met de man die gold als de grootste kunstenaar van Nederland over teloorgang. Maar ook over volharding. En vergeving.
 
Felicita Vos schreef een pageturner met haar recente roman Tussen zwarte vlinders. Daarin verweeft ze haar roots als dochter van een Roma-vader. Een rode draad in haar leven tussen twee culturen en in haar werk.
 
Als nazaat van een Katendrechtse opiumbaas kent ook Edward Tchai meerdere roots. In zijn Moedhart Gallery is een waaier aan First Nations kunst te vinden, passend in zijn visie op Rotterdam om de natuur te omarmen. In De Kronieken vertellen hij en schrijver Serge van Duijnhoven over de manifestatie Bommen en granaatappels op 13 mei a.s. en de vraag hoe Rotterdam er in 2200 uit zou kunnen zien: een groen Rotterdam met hangende tuinen, drijvende jungles en vogelbroedgebieden.