Pieter de Graaf

Album tour
  • za 27 mei ’23
    20:30 - 22:00
    inloop vanaf 19:30
    Eduard Flipse Zaal
    geweest

Laat je betoveren door de pianokunst van Pieter de Graaf! 

Ben je fan van pianomuziek? Dan wil je Pieter de Graaf's aankomende concert niet missen! Deze getalenteerde Nederlandse pianist en componist heeft over de hele wereld indruk gemaakt met zijn unieke stijl en virtuositeit. Zijn muziek is een perfecte mix van jazz en klassieke invloeden en is zowel toegankelijk als uitdagend. Mis deze kans om Pieter de Graaf te zien optreden niet, en haal je tickets voordat ze uitverkocht zijn! 

Live tournee in planetarium en muziekzalen

De komende tournee van Pieter de Graag start in planetarium DOT te Groningen, het enige full dome 3D-koepeltheater in Nederland en één van de slechts twintig 3D-koepeltheaters in de hele wereld. De Graaf staat bekend om zijn verrassende concerten en live-improvisaties. Eerder trad hij 10 uur non stop op in TivoliVredenburg, was hij een van de eerste klassieke artiesten die op dance festivals Mysteryland en Amsterdam Dance Event speelde en had hij een uniek optreden op het dak van het Forum van zonsopgang tot zonsondergang. Het optreden in het plantarium DOT is wederom een bijzondere locatie waar het publiek meegenomen zal worden in de muzikale en visuele reis van De Graaf. Na het concert in het planetarium vervolgt De Graaf zijn tournee langs meerdere popzalen door Nederland.

 

Nieuw album verwacht in April

De tournee staat in het teken van nieuwe muziek. Na het succes van album Fermata (2019), met inmiddels meer dan 15 miljoen streams en de met een Edison bekroonde album Equinox (2021) volgt nu in april 2023 een derde album van Pieter de Graaf. De Graaf over de nieuwe muziek en tournee:

“Het heelal fascineert me al sinds ik kan denken en is naast muziek een van mijn grootste passies. Voor mijn aankomende album die in het voorjaar van 2023 uitkomt heb ik mij laten inspireren door de sterrenhemels en het heelal. Door nu beiden ook te combineren tijdens mijn liveshow is een diep gekoesterde wens die uitkomt en ik kan niet wachten om dit bijzondere concert te spelen”, 

- Pieter de Graaf.