Espen Berg Trio

Fjære Tour
  • za 15 apr ’23
    20:30
    Eduard Flipse Zaal
  • Excl. servicekosten: €3,50 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.
    Lees hier over het ruilbeleid. 

Bekroond pianotrio uit Noorwegen

Na concertzalen in Tokyo, Guangzhou, Milaan, Berlijn, Athene en Hong Kong te hebben overtroffen, komt het trio nu naar de Doelen.

Hun muziek kan associaties oproepen met Brad Mehldau, Keith Jarrett, Shai Maestro of Tigran Hamasyan, maar is in de eerste plaats een persoonlijke toevoeging aan de erfenis van het pianotrio en de evolutie van de Scandinavische jazzscene, geleid door een combinatie van sterke melodieën, complexe ritmiek, immense technische vaardigheden en een bijzonder boeiend samenspel.

Het trio bracht in mei 2022 hun vierde album uit, Fjære, met gastartiesten Mathias Eick (trompet), Hanna Paulsberg (sax) en Silje Nergaard (zang). Dit album werd door de Noorse krant Morgenbladet uitgeroepen tot nieuwe klassieker, werd uitgeroepen tot beste van Couleurs Jazz (FR) en werd beschreven als een waar genoegen door Nettavisen (NO), met 5 van de 6 sterren.

Espen Berg werd uitgeroepen tot een ware meester van de piano (AllAboutJazz). Hij ontving de grootste jazzbeurs van Noorwegen op het Molde Int'l Jazz Festival in 2016, wat resulteerde in een werk in opdracht voor het Trondheim Jazz Orchestra.

Espen staat ook bekend om zijn samenwerking met Silje Nergaard, Hildegunn Øiseth, A Tonic For The Troops, Daniel Herskedal en Bridges feat. Seamus Blake, onder velen anderen.

 

Na afloop van dit concert zal er nog een TALKS plaatvinden!

credits

Espen Berg piano, composities | Bárður Reinert Poulsen bass | Simon Albertsen drums