Half Easy Trio ft. Tamara Lukasheva

“1 Step Back, 2 Steps Forward”
  • za 13 mei ’23
    20:30 - 22:00
    inloop vanaf 19:30
    Eduard Flipse Zaal
    geweest

“Een bewijs dat de expressie van jazztrio’s nog lang niet uitgeput is.” - Jan Hocek, JazzPort

Half Easy Trio is een internationale hedendaagse jazzband die werd opgericht in Rotterdam, Nederland, in 2018. Alle composities zijn geschreven door Martin Hafizi en combineren organisch stijlen zoals klassieke muziek, Bulgaarse folkloremuziek en veel verschillende subgenres van jazz. Elk optreden van de band verandert in een sonische verkenningsreis en een diepe zoektocht naar rijke texturen, schoonheid, energie, kracht en drama.

In oktober 2019 bracht de band hun goed ontvangen debuutalbum "Dark is Bright" uit onder het label "Optomusic" (NL) en presenteerde het op enkele van de beste Nederlandse podia zoals Bimhuis, De Doelen, Tivoli Vredenburg en Paradox. In mei 2023 zal de band hun tweede plaat "One Step Back, Two Steps Forward" uitbrengen met daarop de Oekraïense zangeres Tamara Lukasheva. Het album is een verzameling materiaal dat tijdens de pandemie is geschreven.
 
Half Easy Trio toerde door Nederland, België, Frankrijk, Bulgarije, het is een winnaar van de prestigieuze wedstrijd "Keep an Eye: The Records" (NL) en een subsidieontvanger van de "Droom en Daad" Foundation.

het trio vereist volledige aandacht en toewijding aan de muziek die elke vorm van oppervlakkigheid verwerpt

Tom Beetz (Jazzflits)

credits

Tamara Lukasheva (Oekraïne) zang | Franz von Chossy (Duitsland/Nederland) piano | Johannes Fend (Oostenrijk) contrabas | Martin Hafizi (Bulgarije/Nederland) drums, composities