geannuleerd | Tango Arts Academy International

Sounds of Life
  • vr 21 apr ’23
    20:15
    Jurriaanse Zaal
    geweest

dit concert is geannuleerd | kaartkopers worden per e-mail op de hoogte gesteld

Sounds Of Life is een contemporaine tango dansvoorstelling op composities van de Argentijns-Franse componist Gustavo Beytelmann en geïnspireerd op de 8 levens-/ontwikkelingsfasen uit de psychologie van Erik Erikson. Het artistieke resultaat van dit samenwerkingsproject in deze voorstelling is de interpretatie van Beytelmanns composities uitgevoerd door 4 jonge dansers met de componist zelf op piano. 

De dans wordt geregisseerd door choreograaf Rogier Dasselaar, in samenwerking met 4 jonge getalenteerde dansers, die elk een grote rol spelen bij het creëren van de voorstelling en bijdragen aan de artistieke invulling daarvan. 

Daarbij zal ook violist Radboud van Geldre samen met Beytelmann enkele van diens composities voor viool en piano ten gehore brengen.

Samenwerking en het doorgeven van inspiratie en ideeën vormen de kern van de artistieke benadering van alle performers in Sounds of Life. Het publiek ervaart een nieuwe vorm van hedendaagse muziek met contemporaine tango-dans.

Gustavo Beytelmann

In 1977 werd hij door Astor Piazzolla uitgenodigd om deel te nemen aan zijn Europese tournee die begon in de Olympia in Parijs. Met JJ Mosalini en P. Caratini richtte hij een trio op dat 12 jaar over de hele wereld optrad. Vanaf 1993 intensiveerde hij zijn werk als componist. Hij was de composer in residence in Dijon (1995/1998), in Guebwiller (2002/2003) International Moritzburg Festival in Duitsland. Sinds 1996 is hij artistiek leider van de afdeling Tango aan het Conservatorium in Rotterdam. Hij geeft masterclasses in Monaco, Berlijn, Bologne. Zijn muziek wordt regelmatig gespeeld in plaatsen als het Berlijnse Konzerthaus, de Berliner Philharmonie, de Capitole van Toulouse, de Musikverein van Wenen. Hij speelt ook als solist in prestigieuze festivals en concertzalen zoals Teatro Colon in Buenos Aires, Festival Enesco in Boekarest, La Roque d'Anthéron, Frankrijk. April 2019, Berliner Philharmonie, première van “Arrabal de occidente” voor groot strijkorkest. 

Rogier Dasselaar

Hij ontdekte reeds op jonge leeftijd zijn passie voor dans en choreografie. - Rogier had als producer en choreograaf groot succes met zijn multidisciplinair en verbindend kunstproject “TROIS” dat bij gelegenheid van Nationale Dodenherdenking op 4 mei 2018 in Amsterdam werd uitgevoerd. Tijdens zijn studie aan de Academie voor Theater en Dans was hij hoofddocent van de “Five o'Clock class”. Tijdens zijn afstuderen aan de Academie voor Theater en Dans ontdekte hij zijn liefde voor Argentijnse tango: zijn examen voorstelling “Aller et Retour” werd een prachtig meesterstuk voor 28 jonge dansers in opleiding uitgevoerd op de live klanken van 4 gerenommeerde tango musici. Van geluk tot aan verdriet, van liefde tot venijn; de tango is voor Rogier een van de meest expressieve dansen en kent vele facetten van het leven. Rogier kiest in zijn werk voor een contemporaine invalshoek waarbij hij op zoek gaat naar het behoud van de contouren van de traditionele tango in combinatie met nieuwe dansvormen.

Radboud van Geldre

Vertrouwd musicus op het tango-podium. De afgelopen jaren vertolkte hij veelzijdig repertoire in de prachtige producties “Tango Meets Jazz” en “Tango Meets Bach”. Al zeer jong studeerde hij klassiek viool bij Vaclav Novak aan het Rotterdams Conservatorium en bij Tibor Varga aan de Academie de Musique in Sion, Zwitserland. Daarna specialiseerde hij zich in de Argentijnse tango bij Leo Vervelde, Wim Warman en Gustavo Beytelmann, tevens aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij cum laude afstudeerde. Zijn eerste solo-concert was op 10-jarige leeftijd in onze Grote Zaal. 

credits

Gustavo Beytelmann componist/pianist | Rogier Dasselaar choreograaf | Radboud van Geldre violist | Mihai Pruna danser | Juanita Adriaens danser | Rianne van Dee danser | Lisa de Faria danser