Stand Up Bass

Dominic Seldis
  • vr 16 dec ’22
    20:15
    Jurriaanse Zaal
    geweest

Prachtige muziek met humoristische verhalen over de contrabass

Ontdek deze winter de warme Doelen voor €2,50! Ouder dan 26? Koop je ticket voor Stand Up Bass hier.

Meestercontrabassist Dominic Seldis en zijn muziikale partner James Pearson brengen u een heerlijke avond vol muziek en humor.

Dominic Seldis is vooral bekend als jurylid in ‘Maestro’ en presentator van diverse tv-programma’s. Zijn aanvoerdersrol bij het Koninklijk Concertgebouworkest combineert hij met virtuoze soloconcerten over de hele wereld.

In Stand Up Bass valt veel te lachen en te genieten. Seldis combineert prachtige muziek met humoristische verhalen over zijn instrument. In een klassieke omgeving, maar ook met uitstapjes naar bijvoorbeeld jazz en tango. Pearson schittert in meeslepende improvisaties. 

Seldis is de 1e solocontrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest sinds 2008. Daarnaast is hij een veelgevraagd solist (o.m. bij het London Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra, het BBC National Orchestra of Wales en het Concertgebouw Kamerorkest) en een geliefd kamermusicus. Het brede publiek kent hem vooral als tv-persoonlijkheid. 

James Pearson is pianist, componist en een creatieve geest, die zich thuisvoelt in alle muzikale genres, in het bijzonder hedendaagse muziek, jazz en klassiek. Pearson is artistiek leider van de Ronnie Scotts Jazz Club in hartje Londen.