Club Key: vinyl expo xmas edition

verwoed verzamelaar Paul Groenendijk is terug met een nieuwe expo van bijzondere lp-hoezen
  • vr 9 dec ’22
    17:00
    de Doelen Studio
    geweest

Club Key: iedere vrijdagavond geven we de sleutel van de Studio aan een initiatief of talent in de stad: vrijdag 9 december is dat aan publicist/verzamelaar Paul Groenendijk en DJ Okkie
 
Kringloopwinkels 
Voor de tweede maal keert verwoed verzamelaar Paul Groenendijk terug naar de Doelen Studio met een nieuwe expo van bijzondere lp-hoezen. Zijn eerste collectie platenhoezen die de ramen van Doelen Studio tot één grote galerie omtoverde had voor de Doelen een zeer toepasselijk thema: de architectuur.  
Dit keer heeft de onstopbare Groenendijk tientallen rommelmarkten en kringloopwinkels afgestruind voor de mooiste en meest kitscherige kerstplaten, en dat is gelijk het thema van zijn volgende expositie met de titel vinyl expo xmas edition.

Op vrijdagavond 9 december, tijdens Club Key, is de officiële opening van zijn bizarre, vaak suikerzoete collectie. 
 
Knappende haardvuren 
Groenendijk: “Elke zichzelf respecterende artiest heeft ooit een kerstplaat opgenomen.  Er zijn natuurlijk de hits van Bing Crosby, John Lennon, Slade, Mud, Wham en Mariah Carey.  En de lp's van Elvis Presley, Johnny Cash, Phil Spector, Kenny Rogers & Dolly Parton, James Brown, Mahalia Jackson, James Last, Ray Conniff, et cetera.  Maar ook Nederlandse artiesten begrepen de aantrekkingskracht van kerstliedjes: André van Duin, Lee Towers, Gert Timmerman, de Zangeres Zonder Naam, Heintje, Wilma, The Cats, BZN, om er maar een paar te noemen.”  

Alle kerst clichés worden door de hoesontwerpers uit de kast gehaald: knappende haardvuren, sneeuwlandschappen, kerstmannen, kerstdiners, kaarsjes, ballen, kerkinterieurs, olijke kerstmannen en mutsen het kan niet op! 
 
Maher's Kitchen
Aansluiten om 18:00 uur is er het buffet van Maher’s Kitchen: Syrische en Siciliaanse schotels van de Rotterdamse top chef uit Damascus. De vernissage van vinyl expo xmas edition start rond de klok van 17:00 uur. Met DJ Okkie aan de draaitafel met louter kerstnummers. 

credits

Samenstelling: Paul Groenendijk
Idee: Mieke van der Linden
Met dank aan: Jeroen van de Beek, Inge Hagenbeuk, Rob van Katwijk, Pieter Kuster, Okkie Vijfwinkel