de Luisterbar voor wie niet naar het WK-voetbal wil kijken

Merlijn Kerkhof komt met requiem voor Qatar
  • ma 21 nov ’22
    17:00
    de Doelen Studio
    geweest

Tijdens de eerste WK voetbalwedstrijd van Nederland komt Merlijn Kerkhof met delen uit requiems.

Gedurende de wedstrijd van het Nederlands Elftal op maandag 21 november, vanaf 17:00 uur, tegen de ploeg uit Senegal, laat Merlijn Kerkhof (muziekjournalist van de Volkskrant) tijdens de Luisterbar van de Doelen delen uit requiems horen: het genre van de mis voor de doden, volgens Kerkhof "helaas toepasselijk gezien het WK voetbal in met bloed gebouwde stadions wordt gespeeld."

Kerkhof: ”We maken een muzikale tijdreis van de middeleeuwen tot nu, en natuurlijk horen we ook bekende stukken van Mozart, Verdi en Fauré. Aan het WK in Qatar is alles fout, en dan hebben we het er nog niet eens over dat de bondscoach maar één Feyenoorder heeft geselecteerd. Logisch dat je niet wil kijken.”  

De Doelen en Merlijn helpen de twijfelaars een beetje met een bijzondere editie van de Luisterbar. Klassieke muziek is wat Kerkhof betreft "het beste antidotum voor dit dieptepunt in de sportgeschiedenis."   
 
Luisterbars zijn in London, Tokio, Berlijn maar ook in Sao Paulo en San Francisco een trend: plekken waar muziekliefhebbers in een rustige omgeving door middel van top audio-apparatuur gezamenlijk naar muziek luisteren. Volgens een artikel in the Guardian een manier om het echt goed luisteren te herontdekken. Na slow food en slow TV is het nu de beurt aan aandachtig luisteren naar het beste geluid van de beste albums en de mooiste muziek, ook in de Doelen Studio. 
 
Inloop: 16:30 
Aanvang programma: 17:00 

de Luisterbar voor wie niet kijken wil