Micayl

Aretha's: Micayl

met Beau Zwart & Sykes
  • za 17 dec ’22
    21:00
    de Doelen Studio
    geweest

Aretha’s: de nieuwste jazz, R&B en soul avond van de Doelen, vernoemd naar Aretha Franklin, de legendarische soulzangeres die in 1968 het concertgebouw in Rotterdam aandeed.  

Als eerbetoon aan de enige echte Queen of Soul krijgen opkomende bands en beginnende dj’s iedere week een podium in de Doelen Studio. Eerder stonden Sarah-Jane, Lady Shaynah en Alexander van Popta al op het podium bij Aretha’s. 

Micayl
De Britse multi-instrumentalist Micayl voegt verschillende genres samen tot een geheel eigen sound: alternatieve r&b, soul en nu jazz met relaxte lo-fi en soulvolle hiphop. Sinds 2021 woont Micayl in Berlijn en staat de eigen artistieke ontwikkeling als songwriter, componist en producer centraal. De afgelopen jaren waren een intense periode van zelfontdekking, waarop Micayl terugkijkt op de debuut-ep, The Finite Life Of A Caterpillar
 
Micayl laat zich inspireren door artiesten als Arlo Parks, Tom Misch, Jordan Rakei, Leon Bridges: genreoverstijgende muzikanten van wie de muziek, net als die van Micayl, meerdere lagen heeft. 

Beau Zwart  
Beau ontdekte in zijn tienerjaren jazz en elektronische muziek en implementeerde deze werelden in zijn composities, live optredens en dj-sets. Tegenwoordig is Beau producer, performer, dj en filmcomponist. Hij bracht muziek uit via nationale en internationale platenlabels als INI Movement, Fluid Funk, Midnight Riot Records en Beau De Toilette. Hij was te zien op festivals als Noorderslag, Grasnapolsky en North Sea RT en heeft een maandelijkse radioshow bij Operator Radio genaamd BZ radio. Beau maakt complexe muziek toegankelijk en overschrijdt de grenzen tussen genres.  
 
Sykes  
Sykes is een Rotterdamse producer/zanger/dj. In zijn tienerjaren ontdekte hij langzamerhand elektronische muziek door te luisteren naar artiesten als James Blake, Bonobo en RJD2. Door deze artiesten begon hij zelf ook elektronische muziek te produceren. De muziek die hij tegenwoordig maakt, is een samensmelting van verschillende genres, aangevuld met zijn eigen zang.