© Derk Stenvers

talent break

i.s.m. Codarts
  • wo 12 okt ’22
    12:30 - 13:00
    inloop vanaf 11:30
    Eduard Flipse Zaal
    geweest

Een talentvol pauzemoment op de woensdagmiddag

Isabel Pronk is sopraan en actrice. Aan Codarts deed ze een bachelor Muziektheater en momenteel een Master Klassiek Zang bij Henk Neven. Haar werk kenmerkt zich door haar sterke theatraliteit en haar passie om klassieke muziek vernieuwend te maken voor een breed publiek. 

Zo maakte ze onlangs haar eerste eigen voorstelling 'Her Soliloquy, a tango opera by the women of today', geboren uit het verlangen om meer verhalen over (sterke) vrouwen te zien in opera. Met deze voorstelling won ze de pitch van het Grachtenfestival en de publieksprijs van het Café Theater Festival. Als zangeres zong ze onder andere bij de Berlin Opera Academy. Om zich verder te kunnen ontwikkelen kreeg zij steun van beurzen van onder meer de Concertgebouworkest Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

Ze wacht.  
Nee, denkt ze, ik wacht niet, 
ik dans. 

Ze danst, 
ze danst met lange, ranke passen,  
langzaam en aandachtig, 
ze houdt haar ogen dicht, 

ze danst door deuren en door ramen 
en door lange lankmoedige dagen- 
hout, glas en uren vallen in splinters rond haar neer- 

en telkens als ze niet meer kan 
en bijna, bijna valt, 
denkt ze: ik? 
Ik val niet, ik dans.  

 

Toon Tellegen 
Uit: Kruis en Munt 

In dit concert aan de hand van gedichten van Toon Tellegen maken we de muzikale reis van een jonge vrouw mee. Van het vuur van Piazzolla naar de romantiek van Grieg, en via het sprookje van Dvorak naar de rauwe karakters van Kurt Weill.

credits

Isabel Pronk sopraan | Roderigo Robles de Medina piano