THYRZA

Albumpresentatie 'versplinterd/verwonderd'
  • vr 19 mei ’23
    20:30 - 22:00
    inloop vanaf 19:30
    Eduard Flipse Zaal
    geweest

Singer/songwriter THYRZA brengt emotie in een herkenbaar jasje. Eerlijk, gelaagd en puur!

Op vrijdag 16 september is het album ‘versplinterd / verwonderd’, het debuutalbum van THYRZA uitgebracht. Een eerlijk, gelaagd en puur album. Op 19 mei zal zij in de Doelen de extended versie van het album presenteren. 

“Het album gaat over schoonheid vinden in de chaos die leven heet.” Want chaos, dat was het leven tijdens het maken van deze plaat. Een pandemie die het leven stillegde en tijd leek te geven om te schrijven. Maar tijdens het maakproces kreeg ze zelf corona, werd haar vader ziek en was ze nog net op tijd hersteld om afscheid van hem te nemen. Na zijn overlijden ontstonden nieuwe nummers en zo werd het album ook een eerbetoon aan hem.  

THYRZA: “Rouw is rommelig, chaotisch, het neemt ruimte in. Zoveel ruimte, dat ik niet anders kon dan erover schrijven. De nummers die ik al had geschreven sloten naadloos aan bij de nieuwe tracks. Mijn vader kreeg op jonge leeftijd een beroerte, waardoor hij moeilijk kon lopen en spreken. Ik heb hem nooit gezond gekend. Dat hij zo lang in mijn leven zou zijn, had ik nooit verwacht. Zijn optimisme en levenskracht waren een grote inspiratiebron bij het schrijven.”

Dat THYRZA het niet schuwt om over kwetsbaarheid te schrijven, liet ze al horen met haar debuut EP (on)breekbaar leven die in 2020 uit kwam. De EP is op Spotify meer dan 300.000 keer beluisterd en leverde haar airplay op NPO Radio 1, 2 en 5. Met de al verschenen singles ‘Vuur’, ‘Donker’, ‘In de luwte’ en het aangrijpende ‘Soldaat’, zette ze zich op de kaart als een Nederlandstalig poptalent om in de gaten te houden. THYRZA was onderdeel van Popronde 2021 en stond onder andere op het Oerol festival.  

Het album is geproducet door Wannes Salomé (Klangstof, Luka) en gemixt door Studio Joneski (Luwten, Ruben Hein). De singles stonden o.a. in de playlists New Music Friday, Je Moerstaal en IndiepuntNL op Spotify.

Na de liveshow van THYRZA bij de popronde pre-party noteren we: alles klopt. Het verhaal, de toffe poëzie en de nummers. Ze past in een theatrale setting. De nieuwe Wende of Eefje?

3voor12 Rotterdam
© Sanja Marusic