Celia Camacho Carmena

talent break

i.s.m. Codarts
  • wo 5 okt ’22
    12:30 - 13:00
    inloop vanaf 11:30
    Hal Grote Zaal
    geweest

Op de Talent Break van 5 oktober gaan de charmante rococo van Luigi Boccherini, het contrastrijke classicisme van Ludwig van Beethoven en de stormachtige romantiek van Johannes Brahms een spannende relatie aan. Deze muziek wordt uitgevoerd door 3 musici van wie de wiegen in Toledo, Boekarest en aan de overkant van de straat van de Doelen hebben gestaan. 

Cellistes Celia Camacho Carmena en Camelia Ciobanu hebben voor het Rotterdamse conservatorium Codarts gekozen om hun masterdiploma te behalen en zijn daar hun samenwerking begonnen met elkaar en met pianist Sander Sittig. 

Voor Celia is dit concert niet haar eerste optreden in de Doelen: afgelopen juni vertolkte zij in de Grote Zaal de solopartij in het Dubbelconcert van Brahms. Ook Sander Sittig maakte zijn debuut in deze zaal, met het Vijfde Pianoconcert van Beethoven.

Celia, die op cello- en kamermuziekconcoursen in Oostenrijk en Spanje onderscheiden werd, heeft nog meer noten op haar zang: naast haar opleiding als celliste studeert ze ook natuurkunde. Ze is geselecteerd om later deze maand deel te nemen aan het Nationaal Celloconcours in Amsterdam. 

programma

Boccherini sonate voor 2 cello's in A-majeur
Allegro moderato
Adagio
Affetuoso

Beethoven sonate voor cello en piano in C-majeur
Andante - allegro vivace
Adagio - allegro vivace

Brahms scherzo in c-mineur

credits

Celia Camacho Carmena cello | Camelia Ciobanu cello | Sander Sittig piano