talent break - Anuschka en Maria Pedano

Classic Young Masters
  • wo 28 sep ’22
    12:30 - 13:00
    Feestzaal
    geweest

Een talentvol pauzemoment op de woensdagmiddag

Ademloos luisterend naar de prachtige Romanze van Bruch, wist Anuschka Pedano al op jonge leeftijd dat de altviool met zijn mooie warme klanken haar hart had gestolen. En met negen jaar startte zij haar altvioolessen bij Julia Dinerstein, van wie zij nog altijd les heeft.

Anuschka is regelmatig te gast bij (internationale) festivals zoals: festival Wonderfeel, het Grachtenfestival, Klassiek op het Amstelveld, het Russische kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel”, het festival Vocal Art Rhein-Main in Frankfurt en het Spivakovfestival in Moskou. Zij heeft gesoleerd met de Koninklijke Marinierskapel in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, met Domestica Rotterdam naar aanleiding van haar behaalde prijs bij het Prinses Christina Concours en in februari 2018 soleerde zij samen met de Russische violist Nikita Boriso- Glebsky met Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen.

Maria Eugenia Pedano raakte als klein meisje van zes betoverd door de klanken van de hobo en nam haar eerste hobolessen bij Nanette van Nes aan het CKC in Zoetermeer. Op zevenjarige leeftijd vervolgde zij haar lessen bij Hans Roerade. Toen zij tien jaar oud was, won Maria het Prinses Christina Junior Concours. Dit was een grote stimulans om haar hobostudie voort te zetten. Sindsdien heeft ze vele mooie optredens mogen verzorgen. 
Maria heeft gespeeld tijdens verschillende (internationale) festivals, zoals Wonderfeel, het Grachtenfestival, het Russische Kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel” en het Spivakovfestival in Moskou. In 2017 maakte ze haar debuut in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.
Naast hobospelen zingt Maria ook heel graag en volgt zij sinds twee jaar zanglessen bij Sarah Barrett. Ze heeft meegedaan aan musicalproducties zoals bijvoorbeeld “Moeder ik wil bij de Revue” van Joop van de Ende. In 2016 won zij het Concours de la Chanson Alliance Française. Naar aanleiding van deze prijs heeft zij in 2016 opgetreden in Parijs.

Anuschka en Maria komen samen met pianiste Natasja Douma. Natasja Douma treedt met succes op als solopianiste, als begeleidster en in kamermuziekverband in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije en Luxemburg. Zij treedt regelmatig op met celliste Lidy Blijdorp. Daarnaast Natasja is als coach-pianist verbonden aan het conservatorium in Den Haag.

programma

Klughardt Schilflieder deel 1 en 2 | Piazzolla Oblivion | Sjostakovitsj The Gadfly Suite | Büsser Allegro Passionato | Diverse chansons van Edith Piaf en Jacques Brel.

credits

Anuschka Pedano altviool | Maria Pedano hobo en zang | Natasja Douma piano