Pinhani

Europe Tour 2023
  • vr 7 apr ’23
    21:30 - 23:15
    inloop vanaf 20:15
    Willem Burger Zaal
    geweest

Dit concert is verplaatst van 11 februari naar vrijdag 7 april 2023. Tickets blijven geldig. Kaartkopers zijn per e-mail op de hoogte gesteld. 

De bandleden van Pinhani, Mystiek Productions en de Doelen vinden het niet gepast, in deze tijd van rouw na de aardbeving in Turkije en Syrië, om dit concert door te laten gaan en verplaatsen het daarom naar een later moment. We leven mee met de slachtoffers en iedereen met dierbaren in het rampgebied. 

Tickets blijven geldig voor vrijdag 7 april 2023. 

---x---

Omdat het concert tijdens de Ramadan plaatsvindt biedt de Doelen je de mogelijkheid te genieten van een Iftar maaltijd bereid door de Syrische chef Maher Al Sabbagh. Het buffet start om 20:30 uur, de locatie is de Doelen Studio. Vanuit de Studio kun je op tijd binnendoor naar de concertzaal. De prijs is 22,50 euro per persoon. 

koop hier je tickets

Turkse rock met traditionele invloeden

Pinhani wordt sinds de oprichting, mede door hun unieke houding op en buiten het podium, beschouwd als één van de meest bijzondere bands van Turkije. Terwijl ze altijd alle verwachting overtreffen, zijn ze nooit terughoudend in het gaan voor het onverwachte.

Ze spelen overal, tot in de meest afgelegen Turkse steden, en hierdoor is hun muziek een eclectische samensmelting van traditionele muziekstijlen uit alle regio’s. Daarbij draaien ze er niet de hand voor om hier een goede dosis rock aan toe te voegen.

Pinhani boekte hun eerste succes toen een nummer uit hun eerste album de soundtrack werd van een beroemde Turkse TV serie. Hun tweede album werd zo goed ontvangen dat zij regelmatig voor uitverkochte zalen optraden in de belangrijkste concerthallen.

Terwijl zij hun achterban opbouwden door zoveel mogelijk op te treden, produceerde de band ook continue nieuwe muziek. Door het gebruik van traditionele melodieën en ritmes en deze om te zetten in iets compleet nieuws hebben zij 8 albums en 15 singles uitgebracht.

Met hun laatste album "Küçük Bir Evde" en hun laatste hitsingles "Dünyadan Uzak" en "Bilir O Beni", blijft Pinhani bouwen aan hun fanbase.