Kalfa/Badenhorst/Dumitriu

Black Sea Songs
  • wo 16 nov ’22
    20:30 - 22:00
    inloop vanaf 19:30
    Eduard Flipse Zaal
    geweest

Verrassende jazz met invloeden uit het Zwarte Zeegebied 

Een Turkse zangeres/celliste uit Trabzon aan de kust (Kalfa), een gitarist/altviolist uit Bacău in het Roemeense binnenland (Dumitriu) en als wildcard een Vlaamse klarinettist/saxofonist uit Antwerpen (Badenhorst), drie echte karakters met een langere gezamenlijke muziekpraktijk, ontmoetten elkaar in de stadsdelta van The Lowlands om te werken aan een verscheidenheid aan nummers afkomstig uit de Zwarte Zee.  

Terwijl ze de lucht opruimden om adem te halen bij tien van deze oude liedjes waar ze dicht bij staan, lieten deze drie muzikanten een selectie van Turkse, Georgische, Lazische, Pontus-Griekse en Tataarse origine tevoorschijn komen om verlichting en glans te ontvangen.  

 

"Een juweel, deze verzameling traditionele liederen uit het gebied rond de Zwarte Zee. Rietblazer Badenhorst en gitarist/altviolist Dumitriu zijn beiden meesters in het subtiel kleuren van de muziek en het zo onnadrukkelijk versterken van de emotionaliteit ervan. En ze geven alle ruimte aan Sanem Kalfa en haar onvergetelijk indringende stem."

Mischa Andrissen - Trouw

credits

Sanem Kalfa zangeres/celliste | George Dumitriu gitarist/altviolist | Joachim Badenhorst karinettist/saxofonist