Yoràn Vroom

Group Of Friends
  • vr 30 sep ’22
    20:30 - 22:00
    inloop vanaf 19:30
    Eduard Flipse Zaal
    geweest

Jazz met een percussionele begeleiding die laat lijken alsof je bij de muzikanten in de kamer staat

Yoràn Vroom begon al op jonge leeftijd met muziek. Hij dankt een groot deel van zijn muzikale ontwikkeling door drums en percussie te bestuderen met de Surinaams-Nederlandse drummeester Eddy Veldman en percussie-meester Ponda O'Bryan. Yoràn is afgestudeerd bij het Conservatorium van Amsterdam. 

Met Group Of Friends presenteert Yoràn Vroom eigen werk, o.a van zijn in mei 2021 verschenen debuut album “Across A Spectrum”.

Group Of Friends is een collectief van getalenteerde musici die zowel actief zijn in Nederland als daarbuiten, met ieder een specialisme wat hun positie in de scene uniek heeft gemaakt. Met collectieve improvisatie als gemene deler zullen de musici hun eigen interessante kijk geven op het repertoire van Vroom met als doel het creëren van een proces waarbij zowel uitvoerende als luisteraars emotioneel en intellectueel worden geroerd.

“Beluister Across A Spectrum van A tot Z, en je weet precies wie Yoran Vroom is, en dat is een prettige kennismaking met een mooie muzikant. Een overtuigende, authentieke debuutplaat met geweldige in your face drums en percussie; alsof de muzikanten in de kamer om je heen staan”

Slagwerkrant

credits

Yoràn Vroom drums | Itai Weismann EWI | Yariv Vroom allround percussion | Timothy Banchet piano/keys | Fantison Araby mandinka percussion | Nathaniel Klumperbeek bass