Tania Kross met Ernst Munneke en Randal Corsen

van Curaçao tot Concertgebouw
  • zo 28 mei ’23
    20:15 - 22:15
    inloop vanaf 19:00
    Grote Zaal
    geweest

Tania Kross brengt opera en klassieke muziek in een modern jasje

Halverwege de jaren negentig kwam een dappere, piepjonge Curaçaose met de naam Tania Kross naar Nederland voor een studie Zang aan het conservatorium in Utrecht. Ze schoof naast de pianostuderende Ernst Munneke in de collegebanken en de twee sloten elkaar onmiddellijk in het hart. Hun vriendschap groeide uit tot een internationaal geprezen muzikale samenwerking die nu al 25 jaar duurt. Ze traden over de hele wereld op. Van het Concertgebouw in Amsterdam tot en met Carnegie Hall in New York. 

Op Curaçao zong Tania in het bandje van haar broer. Zo leerde ze ook de getalenteerde Randal Corsen al vroeg kennen. Ook Randal vertrok in de jaren ‘90 naar Nederland om piano te studeren. Terug op Curaçao groeit hij uit tot het muzikale brein van het eiland. Hij combineert zijn kennis van jazz en klassiek met zijn liefde voor de Caraïbische muziek en traditionele instrumenten. Voor Tania Kross componeerde hij de opera Katibu di Shon. Sinds Tania weer op Curaçao woont hebben zij hun samenwerking weer opgepakt. 

Om haar eerste kwarteeuw als zangeres te vieren, zal Tania Kross samen met haar twee muzikale vrienden een reeks van exclusieve jubileumrecitals geven. Tania met vleugels! Een intiem concert met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière en voor haar eiland Curaçao. 

 

Ook goed om te weten:

> Tania Kross won al tijdens haar studie belangrijke prijzen (waaronder de NPS Cultuurprijs en de eerste prijs op het Christina Deutekom Concours), zong bij De Nederlandse Opera en ging op tournee langs de belangrijkste concertzalen van de wereld. Sinds een paar jaar blijft Tania dichter bij huis, en zingt ze voor bomvolle theaterzalen in heel Nederland. Door haar toegankelijke, enthousiasmerende benadering van de klassieke muziek bereikt ze een enorm publiek. 

> Ernst Munneke specialiseerde zich in liedbegeleiding bij o.a. Dietrich Fischer-Dieskau en maakt sinds 2009 deel uit van de muzikale staf van De Nationale Opera. Hij begeleidde Tania Kross op haar met een Edison bekroonde debuut-cd Corazon (Philips). 

> Randal Corsen werpt zich al vroeg op als ambassadeur van de Antilliaanse muziek. Hij is 18 jaar als hij naar Nederland komt waar hij cum laude afstudeert aan het conservatorium. In 2004 krijgt Randal Corsen een Edison Jazz Award voor zijn solodebuut Evolushon. Corsen treedt over de hele wereld op en werkt als docent op de conservatoria in Tilburg, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Barcelona en Mexico.

credits

Tania Kross mezzosopraan | Ernst Munneke piano | Randal Corsen piano