Lilian Vieira & Millennium Jazz Orchestra

Bleeding Amazonia
  • za 8 okt ’22
    20:15 - 22:30
    inloop vanaf 19:00
    Jurriaanse Zaal
    geweest

Een ode en eerbetuiging aan het Amazoneregenwoud

In deze nieuwe cross-over productie van The Millenium Jazz Orchestra worden drie Braziliaanse aspecten uitgelicht: de muziek, de poëzie en de natuur. Teksten van actuele Braziliaanse dichters worden van muziek voorzien met als centrale thematiek de teloorgang van het Amazone-regenwoud: een milieuramp van ongekende omvang, die de hele wereld zal raken. 

Alle nummers zijn gearrangeerd door de dirigent/componist/arrangeur Joan Reinders, die bekend staat om zijn innovatieve componeerstijl en opwindende instrumentaties. 

De soliste in dit programma is de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira (bekend van Zuco 103), die met haar opzwepende, majestueuze stem een prachtig timbre voortbrengt. Haar charismatische podiumpersoonlijkheid en grote improvisatorische talent drukt een onmisbare stempel op de voorstelling. 

Het Millenium Jazz Orchestra zal uiteraard meeslepend improviseren en de fundering van de show neerleggen.  

Vieira is zo'n zangeres die een podium zo weelderig weet te vullen dat je onmiddellijk overstag gaat

NRC Handelsblad

programma

Voor de pauze: belangrijk statement met "Bleeding Amazonia", een gloednieuwe compositie van Joan Reinders speciaal voor het Jazzorkest en de vocaliste geschreven. De compositie is gebaseerd op de teksten van dichter en milieuactivist Thiago de Mello, die uit het Amazonegebied afkomstig is en zich al decennialang sterk maakt voor het behoud van het regenwoud. 

 

Na de pauze: bekende en minder bekende Braziliaanse klassiekers van Antonio Carlos Jobim, Hermeto Pascoal en Milton Nasciemento, maar ook van de bekendste Zuid-Amerikaanse componist Villa-Lobos. Denk hierbij aan Bossa Nova en uitbundige Samba. 

credits

Millenium Jazz Orchestra o.l.v. Joan Reinders | Lilian Vieira zang