North Sea Round Town: May Evans

wegens de weersvoorspelling verplaatst naar binnen
  • vr 24 jun ’22
    15:00 - 16:00
    de Doelen Studio
    vrij entree

De Rotterdamse zomer staat traditiegetrouw in het teken van jazz. In aanloop van het befaamde North Sea Jazz in Ahoy loopt de hele stad alvast warm met talloze concerten van lokale, nationale en internationale artiesten, op de meest uiteenlopende locaties. Zo ook in en voor de Doelen Studio, het eigenwijze zusje van het grote concertgebouw. Midden in de stad, op de stoep van de Studio, met vanaf het terras zicht op het Schouwburgplein, is er wekelijks een gratis concert te beluisteren.

Voordat op 24 juni de Studio bezoekers zich te goed doen aan het wekelijkse vrijdagavond buffet van Maher’s Kitchen, staat eerder op de dag de Rotterdamse singer-songwriter May Evans buiten te trappelen om onder meer haar laatste dromerige neo-soul songs van haar ‘Bitterzoet’ EP ten gehore te brengen. Songs die gaan over liefde, maar ook over rouw en verdriet. 

De zangeres, die het motto van Rotterdam ‘Sterker Door Strijd’ hoog in het vaandel draagt, heeft grote plannen voor volgend jaar met haar ‘visuele’ album ‘Feniks’. Een korte muzikale film met haar zelf in de hoofdrol. Bron van inspiratie zijn voor Evans onder meer Wende en d’Angelo.

North Sea Round Town
North Sea Round Town
is hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz, dat met meer dan 425 concerten door Rotterdam trekt. Ontdek de beste jazz, soul, r&b, funk, impro, electronic, hip-hop en pop op 125 verschillende locaties in alle wijken van de stad. De 17e editie van North Sea Round Town is van 23 juni t/m 10 juli 2022.