ROAM Night

festival voor grensverleggende klassieke makers met o.a. Ragazze Quartet, Abel Selaocoe en Francesco Tristano
  • vr 28 okt ’22
    20:30
    Jurriaanse Zaal
  • Excl. servicekosten: €3,50 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.
    Lees hier over het ruilbeleid. 

Iedere ROAM Night is een mini-festival waarin je grensverleggende klassieke makers van nu ontdekt. Een avondvullende line-up waarin nieuwe benaderingen, interdisciplinaire samenwerkingen en experiment op het hoogste niveau hand in hand gaan. Roam door het gebouw en laat je verrassen.

 

Al bevestigd: Ragazze Quartet + Abel Selaocoe | Francesco Tristano | Looming

Het Ragazze Quartet gaat vaker bijzondere samenwerkingen aan, maar met Abel Selaocoe verkennen ze een nieuwe richting. De Zuid-Afrikaanse cellist beweegt zich dwars door alle genres en mixt moeiteloos Westerse en niet-Westerse muziek. 

Remixen, improviseren, (her-)interpreteren, arrangeren, componeren en spelen: allemaal onderdeel van de toolbox van pianist Francesco Tristano. In zijn eigenzinnige recitals vervagen grenzen en vervormen bekende klanken tot nieuwe werelden.

Looming is een performance van beeldend kunstenaar Iris Woutera en pianist/componist Mink Steekelenburg (ook bekend als Winterdagen). Een draagbare, levende sculptuur van cirkelende vormen die op muziek bewegen, waar je je doorheen kunt bewegen of meditatief in kunt onderdompelen.

Houd deze pagina in de gaten voor de volledige line-up van deze ROAM Night.

credits

Ragazze Quartet | Abel Selaocoe cello

Francesco Tristano piano

Looming
Iris Woutera
ontwerp | Mink Steekelenburg compositie / piano