Late Night Lullabies: The Juliet Letters

Ragazze Quartet & Katharine Dain
  • do 26 mei ’22
    22:30
    Hal Grote Zaal
  • Excl. servicekosten: €2,75 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.
    Lees hier over het ruilbeleid.

Liefdesbrieven gaan niet over de liefde; ze gaan over de onmogelijkheid ervan. Over uitstel, teleurstelling, fantasie, frustratie, herinnering en hoop. Wordt de liefde vervuld, dan is het schrijven voorbij. De populaire Britse liedzanger en postpunklegende Elvis Costello werkte samen met het fameuze Brodsky Quartet aan de liederencyclus The Juliet Letters. Een bijzonder werk dat zelden live te horen is.

Ragazze Quartet en zangeres Katharine Dain verklaren de liefde aan Costello’s baanbrekende crossover-werk uit 1993. Ze voeren het weer uit, ditmaal voor sopraan en strijkkwartet. In The Juliet Letters krijgt de liefde een stem. Of eerder: vele stemmen. Elk nummer is een gefingeerde brief van steeds weer een andere onbekende schrijver. Zo opent zich in ieder lied een nieuw verhaal, een nieuwe wereld, een nieuwe ondoenlijke liefde.

“De muziek van Elvis Costello is zo eigen dat weinig mensen er hun vingers aan durven te branden. Ragazze Quaret deed het en kan het. Het resultaat is verbluffend.”

Joost Heijthuijsen (dramaturg O.)

programma

Elvis Costello The Juliet Letters

credits

Katharine Dain sopraan | Rosa Arnold, Jeanita Vriens-van Tongeren viool | Annemijn Bergkotte altviool | Geneviève Verhage cello