DoelenEnsemble, House of Makers & Klankvorm: Kinetic Sounds

Brug tussen mens en machine door een unieke samenwerking tussen DoelenEnsemble, Klankvorm en de House of Makers
  • do 20 apr ’23
    20:15 - 22:50
    inloop vanaf 19:00
    Jurriaanse Zaal
    geweest

Gekrijs, gekraak, gesis; alarm en geratel. Kinetic Sounds, een imposante klank-installatie van het Rotterdamse Klankvorm, lijkt in eerste instantie alleen maar anti-muziek te produceren. Toch doet het DoelenEnsemble een poging om een brug te slaan tussen muziek en de machine. 

De Kinetic Sounds installatie is een op maat gemaakte geluidsinstallatie die bestaat uit een verzameling roterende geluidsbronnen die samen immersieve en dynamische geluidsvelden creëren. Het programma zal bestaan uit een selectie van live performances en geluidscomposities die voor de Kinetic Sounds installatie zijn gemaakt. Deze opdrachtwerken zullen worden gecombineerd met andere ruimtelijke moderne klassieke composities die draaien om de thema's geluid en beweging. 

Klankvorm en DoelenEnsemble presenteren werk van de volgende kunstenaars; BJ Nilsen, Aftab Darvishi, Robert Pravda & DoelenEnsemble, Sascha Dragićević, Anni Nöps, Peter-Jan Wagemans, Giulia Rae, Rene Uijlenhoet en Rotor. House of Makers, een in Nederland gevestigde, interdisciplinaire kunststichting gespecialiseerd in performatief werk, zal het evenement compleet maken met hun unieke kijk op dramaturgie en licht.
 

Kinetic Sounds wordt ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Mondriaan Fonds en Gemeente Rotterdam. Bekijk de video voor een voorproefje van de installatie.

credits

DoelenEnsemble | Maarten van Veen dirigent| Klankvorm concept en bouw Kinetic Sounds | House of Makers: Peter Leung | Brigitte van Hagen | Adriana Rio stage direction