© Bas de Brouwer

Red Sofa Young

klassieke makers van de toekomst: Genevieve Murphy, Sabr Ensemble, Lip Stick Percussion Duo / Celia Swart
  • wo 7 dec ’22
    19:00
    Jurriaanse Zaal
  • Excl. servicekosten: €3,50 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.
    Lees hier over het ruilbeleid. 

Alle stijlen komen hier samen en grenzen vervagen.

Twee keer per jaar presenteert de Doelen Red Sofa Young: een avond waarin klassieke makers van nu centraal staan. Alle stijlen komen hier samen en grenzen vervagen. In deze editie van Red Sofa Young o.a. Genevieve Murphy, Lip Stick Percussion Duo en het Sabr Ensemble. Houd voor de volledige line-up deze pagina in de gaten.

At The Spot Where I Find Myself is een concept van componist, schrijver en performer Genevieve Murphy. Ze onderzoekt het onderwerp privacy en hoe wij ons identificeren met bepaalde plekken die ons helpen om emoties te uiten, bescherming te zoeken en te verdwijnen. Genevieve brengt spoken word en klank bijeen in een claustrofobische, verontrustende, introverte, grappige en fijnzinnige performance.

Het Sabr Ensemble bestaat uit Farid Sheek, Maya Fridman, Doriene Marselje, Mohsen Maosumi en Soheil Shyesteh. Met hun ongebruikelijke setting van daf, harp, cello, zang en electronics verbinden ze verschillende muziekstijlen en culturele achtergronden met elkaar: van Perzisch tot Russisch, van klassiek tot hedendaags. Samen creëren ze een unieke sound. Sabr is Perzisch voor 'geduld', met de hoop op beter en mooier.

Componist, kunstenaar en saxofonist Celia Swart won in 2021 de Keep an Eye productieprijs voor jonge, creatieve makers. Met deze prijs maakte ze een multimedia-productie over isolatie en eenzaamheid en de beklemming en geborgenheid die daaruit voortvloeien: When we face, uitgevoerd door Lip Stick Percussion Duo.

De performance van Genevieve Murphy is ontwikkeld met een microkrediet van Stichting Rizoom. Stichting Rizoom heeft met het traject Microkrediet Makers afgelopen jaar acht makers uit het hele land benaderd voor een microkrediet. Met dit budget kunnen de makers onderzoek doen naar vormen van nieuwe muziek. Dit onderzoek of werk wat ze hebben gemaakt tonen ze op de podia van de partners van Rizoom, waar de Doelen er een van is. 
Rizoom is er voor makers in de hedendaagse muziek en alles wat daaraan raakt. Als individu of als collectief, autodidact of afkomstig van een kunstvakopleiding. In de toekomst zullen veel vaker nieuwe gezichten vanuit Rizoom op het podium van de Doelen staan.

credits

Genevieve Murphy performance | Peter Leung choreografie | Tom van der Borght kostuum 

Sabr Ensemble
Farid Sheek daf  | Maya Fridman cello | Mohsen Maosumi bas | Doriene Marselje harp | Soheil Shyesteh electronics en visuals 

Lip Stick Percussion Duo
Maria Martpay en Laura Trompetter
percussie | Celia Swart compositie