© Bas de Brouwer

Red Sofa Young

Klassieke makers van nu: Genevieve Murphy, Farid Sheek, Maya Fridman
  • wo 7 dec ’22
    19:00
    Jurriaanse Zaal
  • Excl. servicekosten: €2,75 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.
    Lees hier over het ruilbeleid.

Twee keer per jaar presenteert de Doelen Red Sofa Young: een avond waarin klassieke makers van nu centraal staan. Alle stijlen komen hier samen en grenzen vervagen. In deze editie van Red Sofa Young o.a. Genevieve Murphy en Farid Sheek en Maya Fridman. Houd voor de volledige line-up deze pagina in de gaten.  
  
Genevieve Murphy (1988) combineert performance kunst en visuele kunst met hedendaagse klassieke muziek. Vaak werkt ze helemaal solo, maar regelmatig gaat ze ook bijzondere samenwerkingen aan met kunstenaars uit andere disciplines. Haar concepten komen vaak voort vanuit psychologie en disability
 
Componist en muzikant Farid Sheek (1994) mengt traditionele Iraanse en Westerse muziek en instrumenten naadloos. Samen met celliste Maya Fridman (1989) is hij onderdeel van het Sabr Ensemble, dat ons begrip van ‘oost’ en ’west’ op zijn kop zet. 
 
Deze performance ontwikkelt Genevieve met een microkrediet van Stichting Rizoom. Stichting Rizoom heeft met het traject Microkrediet Makers afgelopen jaar acht makers uit het hele land benaderd voor een microkrediet. Met dit budget kunnen de makers onderzoek doen naar vormen van nieuwe muziek. Dit onderzoek of werk wat ze hebben gemaakt tonen ze op de podia van de partners van Rizoom, waar de Doelen er een van is. 
Rizoom is er voor makers in de hedendaagse muziek en alles wat daaraan raakt. Als individu of als collectief, autodidact of afkomstig van een kunstvakopleiding. In de toekomst zullen veel vaker nieuwe gezichten vanuit Rizoom op het podium van de Doelen staan. 

 

credits

Sabr Ensemble
Farid Sheek daf  | Maya Fridman cello

Genevieve Murphy performance | Peter Leung choreografie | Tom van der Borght kostuum 

© Andy Moor