Maher's Kitchen

Syrische chef Maher Al Sabbagh is terug met zijn befaamde buffet

De Syrische chef Maher Al Sabbagh is terug met zijn smakelijke buffet in de Doelen Studio. 

Maher is geen onbekende in het culturele en culinaire Rotterdam. Ooit zwaaide hij de scepter in het befaamde café-restaurant de Unie aan de Mauritsweg, waar hij bezoekers verraste met zijn wereldkeuken. Andere foodies kennen hem nog van restaurant LUX aan de ’s-Gravendijkwal waar hij in de beginjaren de Siciliaanse keuken introduceerde. De uit Damascus afkomstige chef en filmmaker kwam via Sicilië en Milaan in 1992 in Rotterdam terecht en heeft altijd een band gehouden met de Maasstad. Na de Unie zette hij de keuken van het Maastrichtse kunstcentrum Marres op en daarnaast is hij tegenwoordig vooral cateraar in Rotterdam en omstreken.

Niets is hem te gek. Telkens verrast hij de eters weer met eeuwenoude Palestijnse gerechten, Siciliaanse anti-pasti, Syrische soepen, maar ook oer Hollandse toetjes als hang-op. 

Maher is populair! Verzeker jezelf dan ook van een plek door voor donderdag 15.00 uur te reserveren via maherskitchen@dedoelen.nl. Binnenlopen zonder reservering is ook mogelijk, maar op = op. 

Het buffet opent 18.30
Prijs: €22,50 (pin only in de Doelen Studio)