© Paulina Matusiak & Eddy Wenting

de Matthäus volgens Nederlands Blazers Ensemble en Duda Paiva Company

met Claron McFadden als evangelist
  • do 6 apr ’23
    20:15
    Jurriaanse Zaal
  • Excl. servicekosten: €3,50 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.
    Lees hier over het ruilbeleid. 

Het Nederlands Blazers Ensemble en de poppenspelers van de Duda Paiva Company presenteren een compleet nieuwe uitvoering van de Matthäus-Passion. In deze ingekorte, interdisciplinaire voorstelling van Bach’s meesterwerk worden muziek, dans en poppenspel samengesmeed tot een avontuurlijke theatrale voorstelling. De uitvoering is in handen van een topcast, met stersopraan Claron McFadden en bariton Rick Zwart. Zij worden begeleid door onder meer de Turkse ney-speler Sinan Arat, een meester op deze traditionele rietfluit, en de fenomenale jonge Syrische dudukspeler Ghaeth Almaghoot. De jonge componist Arjan Linker (voormalig winnaar van de NBE-compositiewedstrijd) maakte de arrangementen. 

De bewerking past in een traditie van eigentijdse vertalingen door het NBE. Voor het ‘heilige der heiligen’ - de Matthäus-Passion - slaat het Nederlands Blazers Ensemble voor de tweede keer de handen in elkaar met poppentovenaar Duda Paiva, met wie het in 2018 de zeer succesvolle voorstelling The Fairy Queen maakte.

Wat is het verhaal achter deze bijzondere samenwerking tussen het Nederlands Blazers Ensemble en Duda Paiva Company? Je hoort het tijdens de gratis talk in de Jurriaanse Foyer, voorafgaand aan het concert. 

programma

J.S. Bach Matthäus-Passion (arr. Arjan Linker)

credits

Nederlands Blazers Ensemble & Duda Paiva Company | Claron McFadden evangelistRick Zwart bariton |  i.s.m. lokale koren