© Mark Allan

Dvořák 9 door Chineke! Orchestra

en Jeneba Kanneh-Mason achter de piano in Florence Price
  • di 22 nov ’22
    20:15 - 22:15
    inloop vanaf 19:00
    Grote Zaal
    geweest

Het Chineke! Orchestra doet alles anders. Met hun inspirerende motto winnen ze in razend tempo de wereld: championing change and celebrating diversity in classical music. Daarom nemen ze samen met rising star Jeneba Kanneh-Mason een iets andere route dan gebruikelijk naar Dvořáks Negende Symfonie.

Dat Dvořák geïnspireerd raakte door alle nieuwe indrukken die hij in Amerika opdeed is overduidelijk; hij vernoemde zijn negende symfonie naar ‘de nieuwe wereld’. Maar dat het vooral negro spirituals waren die hem raakten is minder bekend. Chineke! Orchestra kiest er daarom voor om te beginnen met muziek van zwarte componisten en te eindigen bij Dvořák.

Wat is de missie van Chineke! Orchestra en hoe kijkt het orkest tegen de klassieke canon aan? Voorafgaand aan het concert gaan orkestleden in gesprek over hun eigenzinnige visie op de muziekwereld tijdens de gratis talk in de hal van de Grote Zaal.

programma

Coleridge-Taylor Ballade for orchestra in a minor, op. 33 | Walker Lyric for Strings | Price Piano Concerto in One Movement | Dvořák Symfonie nr. 9, ‘Uit de Nieuwe Wereld’

download de programmatoelichting

credits

Chineke! OrchestraLeslie Suganandarajah dirigent | Jeneba Kanneh-Mason piano