COLLIGNON | album release show

Support: Power to the Pipo
  • za 14 mei ’22
    20:30 - 23:00
    inloop vanaf 19:30
    Eduard Flipse Zaal
    geweest

Een verfrissende en dynamische benadering van muziek

Een leven lang onderweg heeft Jori Collignon muzikaal beïnvloed. Na 15 jaar kriskras reizen over de wereld met zijn voormalige bands SKIP&DIE, Nobody Beats The Drum en C-Mon & Kypski, is de Nederlandse producer nu gevestigd in zijn nieuwe thuis: een afgelegen huis aan de zee nabij Lissabon, Portugal, compleet met een gastenverblijf, tuin en muziekstudio. Hij transformeerde het tot een plaats van inspiratie, activiteit en creativiteit waar veel kunstenaars passeren en hun verhalen en ideeën achterlaten. 

Een natuurlijke mix van akoestische en elektronische instrumenten vormen een evenwicht tussen traditionele en futuristische thema's, beïnvloed door Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Arabische muziek. "De muziek biedt mij de mogelijkheid om te blijven reizen", zegt Collignon over de broeierige ritmes en de spirituele eenheid die de tracks weergeven. Als pionier op het gebied van elektronische muziek laat hij elk nummer uitblinken in originaliteit en vitaliteit, omdat hij op creatieve wijze motieven en stijlen op nieuwe en interessante manieren combineert. 

Live wordt Collignon begeleid door multi-instrumentalist Gino Bombrini, met wie hij eerder internationaal furore maakte met de band SKIP&DIE. Het optreden is innemend en gepassioneerd en doordrenkt met live-improvisaties. Met zijn nieuwe muziek en vernieuwende show brengt COLLIGNON een dynamisch geluid waarbij de beleving van het publiek naar een nieuw niveau wordt gestuwd.

Power to the Pipo

Power to the Pipo serveert een onweerstaanbare cocktail van harde grooves en explosieve solo's. De jazz-funk wervelwind Power to the Pipo is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot een populaire live act, met meer dan honderd optredens op hun naam! 

De grootste verrassing van de avond is COLLIGNON. Met elektronische en akoestische instrumenten maken ze een zeer dansbare sound waarin invloeden van Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Arabische muziek op een knappe manier tot een geheel verwerkt worden. De nummers én de gedreven uitvoering van het duo zorgen ervoor dat geen enkele bezoeker zijn voeten stil kan houden.

3voor12

programma

20:30 – 21:30 Power to the Pipo

22:00 – 23:00 Collignon

credits

Jori Collignon | Gino Bombrini | Power to the Pipo