Suzan Veneman's 'Zinder'

première "Week van de Jazz"
  • vr 29 apr ’22
    20:30 - 21:45
    inloop vanaf 19:30
    Eduard Flipse Zaal
    geweest

Dynamische jazzcomposities gebaseerd op filmische taferelen 

Next generation jazz trompettist Suzan Veneman heeft in korte tijd de aandacht getrokken van menig jazzliefhebber in het land met haar soulvolle en energieke spel. Een van haar nieuwe projecten is ‘Zinder’, een ensemble dat zij onlangs heeft opgericht naar aanleiding van een uitnodiging om nieuwe muziek te schrijven voor het Festival of New Trumpet Music. Haar idee was om de kracht en energie van het samenspel van 4 trompetten te combineren met een vurig duo op bas en drums. Op een speelse manier maakt zij gebruik van deze bezetting, waarin de trompet in verschillende rollen aan bod komt in bigband-achtige passages, verstilde melodieën, dynamische tutti’s en warme samenklanken.

De Week van de Jazz Compositieopdracht is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals (VNJJ) in samenwerking met Buma Cultuur, en mogelijk gemaakt door het Steunfonds Rechtensector van het Ministerie van OCW. In één week rondom International Jazz Day presenteren 10 jazzcomponisten hun nieuwste werk met concerten verspreidt over geheel Nederland. Voor de complete concertdata zie deze website.

credits

Suzan Veneman trompet, flügelhorn en composities | Alvaro Jimenez  trompet, flügelhorn | Gidon Nunes Vaz trompet, flügelhorn | Kurt Weiss  trompet, flügelhorn | Tijs Klaassen contrabas | Wouter Kühne drums