AD presenteert: De Laatste Tocht

Een ode aan de Elfstedentocht van 1997
  • ma 10 jan ’22
    20:15
    Grote Zaal
  • Excl. servicekosten: €2,75 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.
    Lees hier over het ruilbeleid. 

Een onvergetelijke avond waarbij muzikanten, schrijvers en wetenschappers op hun eigen manier een ode brengen aan de Tocht der Tochten

Op 4 januari 1997 werd de (voorlopig) laatste Elfstedentocht verreden. Het was een legendarische tocht waarin drama en euforie hand in hand over de finish kwamen. Dione de Graaff neemt ons mee terug naar deze onvergetelijke dag en verwelkomt winnaars Klasina Seinstra en Henk Angenent. Deze rijders zullen hun verhaal vertellen, maar ook andere bekende en onbekende verhalen zullen worden omlijst door muzikanten, schrijvers en wetenschappers, die allemaal op hun eigen wijze een ode brengen aan misschien wel de meest iconische sportwedstrijd uit ons collectief geheugen. 

credits

Met onder andere Henk Angenent, Klasina Seinstra, Piet Paulusma, Henk Kroes en Dione de Graaff | Presentatie door Roelof de Vries (radiopresentator BNNVara) en Nynke de Jong (schrijfster, journaliste, columniste, presentatrice) 

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen. 

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.